ENSZ-főtitkár: A járvány elleni küzdelemre kért pénz egyötöde gyűlt össze

2020. április 16. 07:28

Ennek az összegnek köszönhetően az Egészségügyi Világszervezet 47 afrikai országnak tudott teszteket szállítani.

2020. április 16. 07:28

Az új koronavírus járványa elleni küzdelemre március 25-én kért kétmilliárd dollárnak az egyötöde gyűlt össze már – közölte szerdán António Guterres, az ENSZ főtitkára egy videokonferencián, amelyet ötven afrikai ENSZ-tagállam vezetőivel folytatott.

Ennek az összegnek is köszönhetően az Egészségügyi Világszervezet 47 afrikai országnak tudott teszteket szállítani a SARS-CoV-2 vírus kimutatására – tette hozzá.

Guterres kijelentette: a világ majd csak akkor érezheti újra, hogy „normálisan” működik, ha sikerül kifejleszteni a vírus elleni hatékony vakcinát – lehetőleg még az idén –, és azt mindenki számára elérhetővé teszik a Földön. Ez az oltóanyag többmillió emberéletet és sokmilliárd dollárt mentene meg az emberiség számára – mondta.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. április 16. 10:10
Régóta mondom, hogy az ENSZ és alvállalkozásai a harmadik világ homokozójává vált.
anegy_
2020. április 16. 09:25
ENSZ - Egybesült Nemkívánatos Szervezet Globalizált tőkeelvonás korrupt semmittevők részére.
Libraman
2020. április 16. 09:22
Ja ja, meg a migráció emberi alapjog! "Ezt a látásmódot erősíti az ENSZ főtitkárának jelentése is, melynek szlogenje a "Making Migration Work for All" (magyarul: Dolgozzon a bevándorlás mindannyiunkért, legyen a bevándorlás mindannyiunkért)." Meg a jó qrv......tokat! Sóhivatal!
pitypang1125
2020. április 16. 08:42
Senki sem fog egy feneketlen zsákba pénzt lapátolni. Ami összejött is azt is a legfontosabbra költöttétek ostobák. A teszt a gyógyszer a vírusra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!