Bundesliga: szükség van a zárt kapus meccsekre az elnök szerint

2020. április 20. 08:48

Fritz Keller, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke ugyanakkor megérti a szurkolók szempontjait is.

2020. április 20. 08:48

Keller a Kicker magazinban vendégszerzőként arról írt, hogy tudja jól, a drukkerek mennyire szeretnék látni újra csapatukat. A jelentős tömegeket vonzó események, így például a sportmérkőzések tilalmát Németországban augusztus 31-ig meghosszabbították. A folytatás viszont azért is rendkívül fontos a legtöbb klub számára, hogy a televíziós közvetítések jogdíjainak köszönhetően elkerülje a csődhelyzetet.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolók adják a labdarúgás szívét” – fogalmazott az elnök. Hozzátette, az elmúlt napokban számos szurkolói csoporttal, szervezettel egyeztettek, amelyek hevesen ellenzik, hogy nézők nélkül folytatódjon a bajnokság. A Bundesliga egyelőre április 30-ig szünetel, Keller jelezte, hamarosan döntenek a 36 profi csapat bevonásával a hogyan továbbról. Hozzátette, gyors és bürokráciamentes rendelkezéseket akarnak hozni, hogy segítsék a bajba jutott egyesületeket.

(MTI)

(Kép forrása: www.bundesliga.com)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!