Lemondtak négyhavi bérükről az AS Roma futballistái

2020. április 20. 09:32

A játékosok és az edzők így segítik a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került klubot.

2020. április 20. 09:32

A március-júniusi, azaz négyhavi bérükről mondtak le az AS Roma futballistái és edzői, hogy segítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került klubot – írja az euronews. Emellett azt is vállalták, hogy kiegészítik az állami támogatásból élő klubalkalmazottak fizetését. Guido Fienga, a Roma ügyvezetője megköszönte a „nagyszerű gesztust”. Hozzátette, a klub vezetői is lemondtak fizetésük egy részéről.

A Serie A-ban március 9-én függesztették fel a bajnokságot. A kényszerű leállással rengeteg pénztől esnek el a klubok. Korábban a címvédő Juventus, a Parma és a Cagliari játékosai mentek bele bércsökkentésbe. Olaszországban több mint 21 ezren vesztették életüket a koronavírus miatt, az összes fertőzött száma meghaladja a 160 ezret. A futballisták közül is sokan lettek koronavírusosok, a Juventusnál, a Fiorentinánál és a Sampdoriánál is regisztráltak betegeket. Franciaországban egységesen 20 százalékos fizetéscsökkentésről döntöttek a klubok, de a kiugró jövedelmű labdarúgók esetében ez 50 százalék is lehet. A spanyol Barcelona és Atletico Madrid 70 százalékot vágott a focistái béréből.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jolly77
2020. április 20. 11:52
Fradi esetleg? volt esetleg minimális fizetéscsökkentés ott? vagy az ő "munkájuk" annyira pótolhatatlan, hogy ez még válság idején sem férne bele?
u.cserkész
2020. április 20. 10:04
Sportszerű döntés a sportolók részéről. Amit most felajánlottak, azt a szurkolók nem felejtik el, és a nyilvános meccsek idején, ezért is lesznek tele a lelátók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!