Török belügyminiszter: Eddig csaknem 118 ezer migráns hagyta el az országot az EU irányába

2020. március 02. 17:12

A tárcavezető szombat éjszaka még csak 47 ezer, vasárnap délelőtt pedig már 76 ezer távozó migránsról számolt be.

2020. március 02. 17:12

Törökország nyugati határainak csütörtök éjszakai megnyitása óta 117 ezer 677 migráns hagyta el az országot az Európai Unió irányába – közölte Süleyman Soylu török belügyminiszter hétfőn hivatalos Twitter-fiókján. Soylu szűkszavú bejegyzésében részleteket nem közölt. A török belügyminiszter által közölt adatok az Európába tartó bevándorlók számának óriási léptékű növekedéséről tanúskodnak, a tárcavezető szombat éjszaka még csak 47 ezer, vasárnap délelőtt pedig már 76 ezer távozó migránsról számolt be.

Mindazonáltal az elsősorban  érintett görög hatóságok a török adatokat cáfolják, mondván az időközben megerősített határvédelemnek köszönhetően a tízezresre duzzadt migránstömegből csak nagyon kevesen tudják átlépni ténylegesen a határt, és aki megteszi, azt is őrizetbe veszik vagy visszaküldik.

(MTI)
 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. március 02. 20:27
Melyik szomszédos országokba távoztak a törököket elhagyók? A szomszédok nem tesznek említést ilyen tömegekről.
lemez
2020. március 02. 20:14
A görög határhoz taxival érkeznek az éhező migránsok.Már vége lenne a szir háborúnak,de most Erdogan sziriát és kőolaját akarja.Ő miatta is menekülnek onnan.Ki épiti újjá Sziriát?Valószinű Amarikáé a nagy Obama projekt.A szultán europa elfoglalását is tervezi,tele van törökökkel,mecsetekkel a nyugat.Ki védi meg a mi határunkat ennyi betolakodótol?A szultán már kiválogatta a mérnököket,szakmunkásokat,azok jönnek akik sem Sziriában,sem Törökországban nem dolgoztak.Élősködők.
Pesti Kornél
2020. március 02. 19:05
ÁLPROBLÉMAAAAAAAA!!!!!!!!!
kisgul
2020. március 02. 18:22
A törököknél IS úgy nő a migránsok száma, mint a horgász által kifogott hal nagysága!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!