Budapesten keresztül Szerbiát is elérte a koronavírus

2020. március 06. 11:16

Az egészségügyi miniszter szerint nincs ok pánikra.

2020. március 06. 11:16

Szerbiában is megjelent az új típusú koronavírus, pénteken az egészségügyi miniszter jelentette be, hogy Magyarországról hazatért szabadkai férfinál mutatták ki a vírus jelenlétét.

Zlatibor Loncar egészségügyi miniszter pénteki belgrádi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a 43 éves férfi Budapesten a nővérénél járt, akinek már voltak vírusos tünetei, hazatérte után pedig saját magán is tapasztalta a fertőzés jeleit. A csütörtök esti vizsgálatok péntek reggel erősítették meg, hogy a férfi az új típusú koronavírussal fertőződött meg, ezért a szabadkai kórházban különítették el. A következő lépésként visszakövetik, kik kerültek kapcsolatba a szabadkai férfival, hogy őket is kivizsgálhassák.

Az egészségügyi tárca vezetője hozzátette, nincs ok pánikra, számítani lehetett arra, hogy miután a szomszédos országokban megjelent a vírus, Szerbiába is eljut. Az Egészségügyi Világszervezet belgrádi irodájának a vezetője az MTI-nek pénteken elmondta, a megelőzési intézkedéseket fokozták, az alapos kézmosás mellett elővigyázatosságból ajánlatos kerülni a kézfogást, az ölelkezést, valamint a szerbekre is jellemző üdvözlő puszikat.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. március 06. 14:16
Lehet, hogy a nő ( akinek Szerbiában él a testvére) influenzának tartotta a dolgot, de ezek után a nevét, címét el kell kérni a Déliektől és lépni kell. Minél több lehetséges láncot le kell zárni.
Bulvár Viktor
2020. március 06. 14:10
Jajj, csak ki ne derüljön, hogy addig vártunk a tájékoztatással, vizsgálatokkal, míg valahogy elő nem kerítettünk egy fertőzött migránst! Akkor nagy bajban leszek...
realista
2020. március 06. 14:02
"A kormány koronavírusról tájékoztató hivatalos honlapja szerint 4-re emelkedett a vírussal megfertőzött emberek száma belföldön. " Az a budapesti nő az ötödik a négyből, akinek a testvére délvidékre vitte tőle a vírust. És akitől a nő elkapta az vajon hányadik a négyből?
Arimaspa
2020. március 06. 12:14
Na most pánikoljatok, mutassátok meg a diszlájkokkal. Pánikország....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!