Sámánizmus miatt emeltek vádat a volt román kémfőnök ellen

2020. március 06. 13:59

Románia mindig tartogat meglepetéseket.

2020. március 06. 13:59

Bíróság elé fog állni Gelu Oltean, a román belügyi titkosszolgálat volt vezetője. A kémfőnököt azzal vádolják a Maszol.ro cikke szerint, hogy élettársával, Vanessa Youness-szel, illetve egy brit állampolgárral, Thomas Lishmannal közösen sámánszertartásokat szerveztek, amelyeken a résztvevők az Amazonas vidékén élő törzsek által használt, hallucinációt előidéző főzeteket fogyasztottak. A főzet magas kockázatú drognak minősül, ennek az országnak való behozatala, és a vele való kereskedelem bűncselekménynek számít.

Az ügyet képviselő ügyészek szerint a három személy 2017-től 2019 decemberéig a három vádlott Romániában, továbbá Spanyolországban, Hollandiában, Franciaországban és Mexikóban összehangoltan fellépő szervezett bűnözői struktúrát működtetett, tetemes anyagi haszonra téve szert illegális drogügyletekkel.

Az elkészült vádirat kijelenti, hogy a brit állampolgár olyan összejöveteleket tervezett tartani tavaly december 13-a és 15-e között Vanessa Youness közbenjárásával, amelyeken az Amazonas vidéki népi gyógyászatban használt főzetet, a hallucinogén hatású dimetiltriptamint tartalmazó ayahuascát is fogyasztottak. A kotyvalék többek között arzént, alumíniumot és higanyt tartalmazott, a megengedettnél nagyobb mennyiségben, emiatt válnak mérgezővé. Az ügyet a Dâmboviţa megyei törvényszék tárgyalja – zárja beszámolóját a Maszol.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2020. március 06. 15:32
Sámánizmus? Az isiászos Marx-szobor avatása nagyobb röhej, még is békében leléphetett!
még fokozza
2020. március 06. 15:16
A keresztények rémisztőnek tartják a sámánistákat.
Marcus Crassus
2020. március 06. 14:26
Pogány, primitív szőröslábú csőcselék a román... ha ilyen az elit, akkor vajon milyen a plebs ?
ZolieM
2020. március 06. 14:23
Szőröstalpúék efféle időtöltéseit jutalmazni kellene, nem büntetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!