Románia: a román himnuszt is bevetik a járvány ellen

2020. március 28. 21:53

Naponta kétszer hangszórókból szól majd a román himnusz.

2020. március 28. 21:53

A határőrség, a rendőrségi és csendőrségi járőrkocsik hangszóróiból hétvégeken délután 5 órakor, illetve este 9 órakor felhangzik majd a román himnusz – ezt Marcel Vela belügyminiszter rendelte el a szükségállapot idejére a Szabadság című, kolozsvári lap szerint.

A rendelet szerint az említett intézmények vezetőinek gondoskodniuk kell arról, hogy „az üzenet közérthetően és megfelelő hatással” jusson a fülekbe. A rendőrség szakszervezete szerint ezzel a gesztussal akarják megköszönni az embereknek, hogy tiszteletben tartják a kijárási tilalmat.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
We_Returned
2020. március 29. 18:27
bongó ildi:)))))))
lendvaiildiko
2020. március 29. 17:18
Nem értek Veletek egyet! Székely őseimmel a hátam megett a mai Magyarországon élek. Sok rendes románnal találkoztam, de odaát veszett mindenünk, a mai napig nem tudom feldolgozni, hogy Románia közepe a számomra oly kedves székely falu... De! De Zsirinovszkij azt mondta, a románok nemcsak nyelvüket, de hazájukat is úgy ... "szerezték". Lehet, hogy ez így van, de akárhogy is szerezték, szeretik azt. A román ellenzék soha sem döfné hátba kormányát, jobboldaltól a baloldalig mindenki egy dologban egységes Románia a legfontosabb. Lehet fikázni őket, de az összetartásuk falát eddig nem törték meg. Biztos vagyok abban, hogy a számomra kedves székely faluban rosszul lennék a napi két himnusztól. Vajon nem a románságuk ad erőt, kitartást abban, hogy megtartsák saját világukat. Én azt hiányolom, hogy arról senki nem írt: mi lenne, ha napi két alkalommal eljátszanák és mi is elénekelnék a Magyar Himnuszt. Gondoljuk csak végig az első és az utolsó versszakot - nem aktuális éppen???? Csak az a baj, a nemzet imádságát énekelnénk, vagy kérnénk, hogy énekelje mindenki, akkor iszonyatos magyarkodás, gyűlöletkeltés indulna el a magyarság irányába. Ha végig gondoljuk a himnuszunk szövegét, nyugodtam fohászkodhatnánk segítségért és azt is gondoljuk végig, hogy e helyett miféle rögtönzött számok hangoznak el, csak azért, hogy maradjunk otthon. Bár én nem kedvelem a románságot a magyarság ellenes magatartása miatt, de én inkább tisztelettel gondolok rájuk most....
lendvaiildiko
2020. március 29. 17:16
Nem értek Veletek egyet! Székely őseimmel a hátam megett a mai Magyarországon élek. Sok rendes románnal találkoztam, de odaát veszett mindenünk, a mai napig nem tudom feldolgozni, hogy Románia közepe a számomra oly kedves székely falu... De! De Zsirinovszkij azt mondta, a románok nemcsak nyelvüket, de hazájukat is úgy ... "szerezték". Lehet, hogy ez így van, de akárhogy is szerezték, szeretik azt. A román ellenzék soha sem döfné hátba kormányát, jobboldaltól a baloldalig mindenki egy dologban egységes Románia a legfontosabb. Lehet fikázni őket, de az összetartásuk falát eddig nem törték meg. Biztos vagyok abban, hogy a számomra kedves székely faluban rosszul lennék a napi két himnusztól. Vajon nem a románságuk ad erőt, kitartást abban, hogy megtartsák saját világukat. Én azt hiányolom, hogy arról senki nem írt: mi lenne, ha napi két alkalommal eljátszanák és mi is elénekelnék a Magyar Himnuszt. Gondoljuk csak végig az első és az utolsó versszakot - nem aktuális. Csak az a baj, a nemzet imádságát énekelnénk, vagy kérnénk, hogy énekelje mindenki, akkor iszonyatos magyarkodás, gyűlöletkeltés indulna el a magyarság irányába. Ha végig gondoljuk a himnuszunk szövegét, nyugodtam fohászkodhatnánk segítségért és azt is gondoljuk végig, hogy e helyett miféle rögtönzött számok hangoznak el, csak azért, hogy maradjunk otthon. Bár én nem kedvelem a románságot a magyarság ellenes magatartása miatt, de én inkább tisztelettel gondolok rájuk most....
ujujuj
2020. március 29. 13:59
Jó módszer. Amit okos emberek találnak ki, az működni is szokott. De ha mégsem, javasolnám nekik. A boszorkányégetést, szűzlányok feláldozását, vagy a dákó-román elmélet felolvasását. Na attól moldáviáig menekül a vírus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!