Lemondott az ukrán miniszterelnök a kijevi sajtó értesülései szerint

2020. március 04. 07:07

Kiszivárgott információk alapján úgy tűnik, Volodimir Zelenszkij államfő Denisz Smihalt javasolja Honcsaruk helyére kormányfőnek – írja az Euronews.

2020. március 04. 07:07

„A kormányfőcsere összhangban van azokkal a hírekkel, melyek szerint Volodimir Zelenszkij teljesen át szeretné alakítani a kijevi kormányt. Az új miniszterekről a parlament szerdai rendkívüli ülésén születhet döntés, és a képviselők várhatóan Ruszlan Rjabosapka főügyész menesztéséről is voksolnak majd” – írja az Euronews.

A portál hozzáteszi: „az átalakítás közben a kormány a Nemzetközi Valutaalappal is tárgyalást folytat egy ötmilliárd eurós hitelcsomagról. Az IMF egy olyan bankszabályozást követel az ukrán államtól a folyósításért cserébe, amely kellemetlenül érintheti Ihor Kolomojszkijt. Sokan úgy tekintenek a tárgyalássorozatra, mint amiből végleg kiderül, hogy Zelenszkij elnök valóban az oligarcha embere, vagy függetleníteni tudta magát az üzleti körök befolyásától”.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2020. március 04. 10:51
Szerintem minden közpénztolvaj miniszterelnök mondjon le!
Libraman
2020. március 04. 07:47
Operett-ország, vicc-állam!
nyúlgerinc
2020. március 04. 07:23
Szerintem az nyer, aki arra fogad, hogy a Jelenlegi elnök nem tudta magát függetleníteni az amerikai érdekektől... (Szó nincs itt ukrán érdekekről.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!