Kiszorították a Boko Haramot Csádból

2020. március 31. 16:48

A helyiek viszont azt állítják a csádi hadsereg súlyosabb atrocitásokat követett el ellenük mint a terrorszervezet.

2020. március 31. 16:48

A Boko Haram terrorszervezet 76 tagjával végeztek csádi katonák az elmúlt két napban – közölte újságírókkal a közép-afrikai ország hadseregének szóvivője kedden. Azem Bermandoa az EFE spanyol hírügynökségnek adott telefonos interjújában hozzátette, hogy a Csád-tó közelében végrehajtott akció során 7 katona is életét vesztette. A térségben élők mindazonáltal azzal vádolják a hadsereget, hogy a hadművelet során a katonák több atrocitást is elkövettek ellenük.

A múlt héten a Boko Haram tagjai több mint 90 csádi katonát öltek meg a nigériai határ közelében lévő Bomában. A Boko Haram Nigériában alakult 2002-ben, majd kiterjesztette tevékenyégét a szomszédos Nigerre, Csádra és Kamerunra is, ahol helyi lakosokat toborzott. A szervezet célja egy „iszlám kalifátus” megteremtése. Az általuk elkövetett merényletekben az utóbbi tíz évben emberek tízezrei vesztették életüket. Az ENSZ adatai szerint megalakulása óta a szervezet csaknem 27 000 embert ölt meg, a terrortámadások miatt pedig további mintegy kétmillióan kényszerültek otthonuk elhagyására.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Crassus
2020. március 31. 17:06
Négerek egymás közt. Akkor mit csinálnának a fehérekkel ? Jó helyen vannak ezek afrikában...
Akitlosz
2020. március 31. 17:06
A helyi országok maguk ezt nem tudják megoldani. Ahogyan az Iszlám Állam is élne és virulna ma is, ha Irakra és Szíriára hagyták volna csak. Ebben az esetben is csak katonai megoldás van. Ahhoz meg erő kell(ene).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!