Halálos áldozata is van az olasz börtönlázadásoknak

2020. március 09. 13:53

Több észak-olaszországi börtönben tört ki lázadás a koronavírus elleni óvintézkedések miatt.

2020. március 09. 13:53

Több olaszországi börtönben lázadás robbant ki vasárnap a látogatások felfüggesztése miatt. A rabok ezenkívül fokozottabb egészségügyi védelmet követeltek maguknak a koronavírus-fertőzés elkerülésére.

Emilia Romagnában a modenai börtönben tört ki lázadás, egy rab életét veszítette. A lombardiai Pavia börtönében börtönőröket ejtettek túszul: a büntetésvégrehajtási intézetet a speciális rendőri erők rohamozták meg vasárnap késő este.

***

Szintén börtönlázadásról osztott meg videót a la Repubblica nevű olasz portál, ezúttal a Milánóból.

***

Így ellenőrzik az olaszokat

Az olasz belügyminiszter vasárnap este nyilvánosságra hozott rendelete kimondja: az autósztrádákon, vasútállomásokon és repülőtereken is ellenőrizni fogják a rendkívüli egészségügyi készültség alá vont észak-olaszországi térségekből ki- és belépni akaró személyeket. Kizárólag indokolt munkavégzés vagy egészségügyi okok miatt hagyhatják el az ott élők Lombardia tartomány és annak a további 15 észak-olaszországi megyeszékhely városnak a térségét, amelyekben a római kormány vesztegzárat rendelt el. Az érintett területekre belépni is csak hasonló indokokkal lehet. Ennek hatására, ahogy korábban már beszámoltunk róla, tömegesen indultak meg az emberek Dél-Olaszországba.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
henac
2020. március 09. 15:25
Meghívó szexklubba - http://3sex.club
monuskaroly
2020. március 09. 15:20
A mai sajtótájékoztatón a mértékadó Index alkalmazottja sértőnek találta hogy az egyik érintett iránit a facebookon keresték meg, és vitték be. Megijesztették, korlátozzák a szabadságát stb..De a többi HVG és társai kérdéseiből is árad a rosszindulat, hogy itt minden szar. Ezek nem változnak meg soha.
Knerten
2020. március 09. 15:02
Szép kis Mad Max-világ van kialakulóban...
Veernewl
2020. március 09. 14:42
Na, majd az amnesty mondja a tutit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!