„És mégis csökken” – keddi olasz lapszemle

2020. március 17. 11:35

„Európa bezárkózik a világ elől”, „több orvos, stop az adóknak és a jelzáloghitel-törlesztéseknek” – olvasható az olasz lapokban.

2020. március 17. 11:35

A jobbközép il Giornale a megbetegedések számának csökkenésére hívja fel a figyelmet, arra utalva, hogy már nincs exponenciális növekedés a fertőzések számában. „És mégis csökken” – szabadon így lehetne fordítani a lap főcímét. Az il Giornale alcímében a lezárt európai határokról ír.

A La Repubblica „Európa bezárkózik a világ elől” főcímmel jelent meg kedd reggel. A kormány által elfogadott 25 milliárd eurós gazdasági csomagról, valamint 10 ezer 30 év alatti orvos adócsökkentéséről írnak az alcímekben. A római balliberális lap is megjegyzi, a fertőzöttek száma kis mértékben ugyan, de csökkent.

A Corriere della Sera főcímében kiemeli „Több orvos, stop az adóknak és a jelzáloghitel-törlesztéseknek”. A jobboldali liberális lap megjegyzi, hogy Conte kormányfő szerint a csomag 330 milliárd eurót fog megmozgatni. A járvány csúcspontját a milánói lap szerint vasárnapra lehet várni.

A la Gazzetta del Mezzogiorno főcímében szintén Conte csomagját, illetve a fertőzöttek száma kapcsán a növekedés mérséklődését hozza. A Bariban, tehát Dél-Olaszországban megjelenő lap beszámol róla, hogy ott is bevetik a magánkórházakat, és új lélegeztetőgépekre várnak. A lap egyik cikke címében arról ír, hogy Apuliában (ahol ez az újság megjelenik) még messze van a járvány tetőzése.

Az 1878-ban alapított Il Messaggero főcímében a tízezer orvos munkába állásáról ír. Ők Conte mentőcsomagját „Olaszország-kúrának” nevezték el. A római újság arról is beszámol, hogy a foci Európa-bajnokságot ősszel rendezhetik meg.

Forrás: giornali.it, giornalone.it

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
triumphator
2020. március 17. 13:16
a járvány viszi magával az egész eu-t, ep-vel és bizottsággal együtt. annyi hasznuk van, mint kandisznón a csöcsnek.
recipeferum
2020. március 17. 12:12
Elkúrták az elején,de felébredtek.
nick89
2020. március 17. 12:09
Eközben a korrupció keresőszóra Magyarországon a gugli: Nagyjából 1 010 000 találat (0,36 másodperc) Ld. még: Móricz Zs.: Úri muri Ég a kunyhó, róóópog a nád....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!