Az olasz közéleti lapok reneszánsza?

2020. március 17. 11:55

Rekordokat döntöttek március első hetében a szeriőz olasz lapok online portáljai.

2020. március 17. 11:55

Bár a legtöbb oldalt csak fizetőfalon át, általában havi egyeurós akcióval lehet elérni, az olvasási kedvet ez sem vetette vissza. A vírus idején rekordokat döntött a „szeriőz” média netes olvasottsága Olaszországban. Az Audiweb mérése szerint 2020 márciusának első teljes hetében, a március 2-8. közötti időszakban a milánói Corriere della Sera olvasottsága 55 százalékkal emelkedett, ami abszolút számban majdnem 8 millió új olvasót jelent. Miként a print lappiacon, a neten is a római, balliberális la Repubblica a második, heti közel 20 millió egyedi olvasóval. Harmadik helyen a szintén római Il Messaggero, szintén tekintélyes, hárommilliós emelkedéssel.

Óriásit ugrott az „olasz MTI”, az ANSA kattintásszáma is, de a hagyományos napilapok közül az északi kisvállalkozók napi betevője, a Világgazdaság hírgazdagságát a Magyar Közlöny izgalmaival vegyítő il Sole 24 Ore bővült a legnagyobbat. A milánói „Financial Times” egyedi olvasóinak száma ugyanis az előző hetek négymilliós átlagához képest 8,7 millióra ugrott. A déli, Bariban kiadott Gazzetta del Mezzogiorno is könnyen megmenekülhet a csődtől, hiszen bár printben csak nagyjából napi 20 ezer lapszámot adnak el belőle, egyedi olvasók terén több mint duplájára, 1,3 millióra nőtt – nyilván a vírus déli megjelenésétől nem függetleníthető módon.

Forrás: primaonline.it

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2020. március 17. 14:14
Nem reneszánsz, hanem vírus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!