Újabb lengyel városok csatlakoznak az LMBT-ellenes szövetséghez

2020. február 28. 12:48

Ideológiai háború folyik Lengyelországban.

2020. február 28. 12:48

Hiába tiltakozik az Európai Parlament és az USA, tovább bővül az LMBT-ideológiát nyíltan elutasító közigazgatási egységek száma Lengyelországban. A lengyel konzervatív mozgalom tavaly alakult, miután Varsó liberális polgármestere az iskolai tananyag részévé tette az LMBT–közösség ügyeit. A mozgalom terjedéséről a Gyűlölet térképe nevű honlap ad tájékoztatást, amelyet a Magyar Nemzet pénteki nyomtatott száma szemléz.

A térkép szerint közel száz helyi önkormányzatban, és a legnagyobb vajdaságokban is fogadtak már el olyan törvényt, amely ellentétes az LMBT– közösség érdekeivel. Bár a térkép hitelessége vitatható, friss felmérések szerint a lengyelek harmada élesen elutasítja a homoszexuális közösségek ideológiáját.

Sokak szerint az EP tavaly decemberi marasztaló nyilatkozata csak fokozta a konzervatív mozgalom aktivitását. Az LMBT-ideológia-mentes zónák inkább szimbolikus, mint jogi kategóriák. Az egyes önkormányzatok maguk választják meg, milyen módon utasítják el az ideológiát, vannak keményebb és enyhébb jogszabályok. A Magyar Nemzet idéz egy előbbi kategóriából: Ryki kelet-lengyelországi település önkormányzata a „balliberális politikai körök ideológiai hadviselésében használt, erőszakos homoszexuális propaganda” távoltartásával indokolja döntését.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2020. április 11. 23:10
"Varsó liberális polgármestere az iskolai tananyag részévé tette az LMBT-közösség ügyeit" Magyarországon a liberálisok vonyítoznak, hogy a tananyagot nagyon átjárja az már ideológia. De akkor ugye ez Varsóban is probléma? Ugye? Nem kellene inkább hagyni, hogy a nebuló saját maga alkothasson értékítéletet a férfiszerelemről? Donáth Anna, ha hasznossá akarja tenni, írjon már valami dörgedelmes fészbuk posztot arról, hogy iskolába csak a tudományt és a kompetenciafejlesztést, ideológiát pedig otthonra a négy fal közé. Köszönetem előre is.
egyvilág
2020. március 03. 11:16
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml Érdekes lehet továbbá a következő bevezető a gender tanba: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
Vakfolt
2020. március 02. 08:35
Lengyeleknek legalább van eszük.
Jack Reynor
2020. február 29. 18:13
Van homokos ismerősöm, aki nálam is jobban utálja a homokpropagandát, mert az a normális homokosoknak árt a legtöbbet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!