Nevadában is Bernie Sanders a legnépszerűbb

2020. február 15. 10:01

Őt támogatja New York polgármestere is.

2020. február 15. 10:01

Nevadában is Bernie Sanders a legnépszerűbb demokrata párti elnökjelölt-aspiráns, és pénteken Bill de Blasio, New York polgármestere is bejelentette, hogy őt támogatja.

A Nevada Poll nevű közvélemény-kutató intézet és a Las Vegas Review-Journal című helyi lap pénteken nyilvánosságra hozott közös felmérése szerint a nevadai demokrata párti választók 25 százaléka Bernie Sanders vermonti szenátort látná a legszívesebben a demokraták elnökjelöltjeként.

Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét a megkérdezettek 18 százaléka, míg Elizabeth Warren massachusettsi szenátort 13 százalékuk támogatja.

Erőfelmérés a demokratáknak

A nyugati Nevadában a jövő szombaton, február 22-én csakis a demokraták választanak, mégpedig jelölőgyűlések (caucus) útján. Elemzők szerint ez lesz az első komolyabb erőfelmérés a számukra a spanyolajkú amerikaiak körében. Hasonlóan fontos próba lesz a következő héten, február 29-én tartandó előválasztás Dél-Karolinában, ahol pedig sok afroamerikai él.

Elemzők szerint a nevadai és a dél-karolinai megmérettetés valószínűleg eldönti Joe Biden kampányát. A volt alelnök ugyanis a várakozásokkal ellentétben gyengén szerepelt mind az iowai jelölőgyűlésen, mind a New Hampshire-i előválasztáson, és valamennyi felmérés azt tanúsítja, hogy lemaradóban van a népszerűségi listákon. Amerikai sajtójelentések szerint a Biden-kampány nagy finanszírozói közül többen is fontolgatják, hogy a továbbiakban nem őt támogatják.

Március 3-án, az úgynevezett szuperkedden tucatnál is több tagállamban választanak, a szuperkeddi voksolásokon száll be az elektorokért folytatott küzdelembe a kampányra már eddig is több mint 250 millió dollárt költő milliárdos, Mike Bloomberg, New York volt polgármestere is.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. február 15. 19:01
Szavazás még nem volt, de a Mandiner sajtó már előre "tudja" az eredményt. "Tarlós utcahosszal vezet." "Tarlós tovább növelte előnyét Karácsonnyal szemben." Talán nem a "közvéleménykutatók" megrendelőinek a vágyairól, hanem a tényleges szavazások eredményeiről kellene újságcikket írni.
Arimaspa
2020. február 15. 18:00
Amerikában a McCarthy korszakban vésődött be kommunistázás. McCarthy hiper paranoid vizsgálódásai hisztériát váltottak ki. https://www.youtube.com/watch?v=14CTeElwq-A Egyértelműen túlreagálták az ügyet.
sztálin elvtárs
2020. február 15. 15:42
De távol áll. Pont olyan távol mint a populista jobboldalitól/konzervatívtól/kerszténydemokratától a náci és a fasiszta. Aki Sanderst komcsizza az ugyan azt csinálja mint a ballibsik mikor náciznak meg fasisztáznak.
sztálin elvtárs
2020. február 15. 15:11
Nem. Ha szerinted Sanders kommunista, akkor gondolom Magyarországot is egy kommunista államnak tartod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!