Mészárlás: kurdokat öltek meg a németországi Hanauban

2020. február 20. 08:13

Meg nem erősített sajtójelentések szerint idegenellenes indítéka volt a támadónak.

2020. február 20. 08:13

Lelőttek nyolc embert a Frankfurt am Main melletti Hanau városban két helyszínen szerda este – közölte a német rendőrség. Csütörtök hajnalban holtan megtalálták a feltételezett tettest az apja otthonában.

A két támadás egy-egy vízipipabárnál történt. Az első helyszín a városközpontban található, környékbeli tanúk 8-9 lövésről számoltak be. A másik Kesselstadt nyugati kerületben van, ott szintén több lövést lehetett hallani. A támadásokban öt ember súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesült. A rendőrség nagy létszámban, alaposan felfegyverkezve vonult ki és körbezárta a helyszíneket. A levegőben rendőrségi helikopter körözött.

Később a rendőrség azt közölte, hogy a feltételezett tettest holtan megtalálták az apja lakásában. A lakásban találtak egy kilencedik holttestet is, róla egyelőre nem közöltek információt. A rendőrség feltételezi, hogy más nem vett részt a támadásban.

A Bild című lap információi szerint a kesselstadti vízipipabárnál egy támadó volt

Információk szerint a tettes berontott a bárba, és lőni kezdett a bent lévőkre. Hat fiatalt, öt férfit és egy nőt ölt meg. Az áldozatok kurdok az újság szerint. A bár tulajdonosának fia úgy nyilatkozott a DPA hírügynökségnek, hogy az áldozatok közül ketten a vendéglátóhely alkalmazottai voltak, de mind az öt halálos áldozatot évek óta ismerte. Sem ő, sem az apja nem tartózkodott a bárban a támadáskor.

A három helyszínt – a két bárt és a feltételezett elkövető édesapjának lakását – érintő bűncselekmény-sorozat következtében így a feltételezett elkövetővel együtt 11 ember vesztette életét. A Bild és több más lap, hírportál és hírtelevízió egybehangzó értesülése szerint a feltételezett elkövető német volt, rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, és jártas volt a lőfegyverek használatában.

Hátrahagyott egy levelet és egy videóüzenetet a tettes, amelyekben a lövöldözés elkövetőjeként azonosítja magát, és ismerteti indítékait. A sajtójelentések szerint okfejtése erőteljesen idegenellenes, szélsőjobboldali természetű. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg az értesüléseket.

Hanau mintegy 100 ezer lakosú, Frankfurttól 20 kilométerre keletre található város.

(MTI/Kép és videó:Euronews)

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. február 20. 19:23
'a feltételezett elkövető német volt' Milyen "rasszista" lett a "Bild'...
yndi
2020. február 20. 18:36
A tetteshez hasonló futóbolondok közül számosan kommentelgetnek ide is. Ki tudja, mikor kattan be valamelyiknél ugyanígy valami, amitől a verbális agresszió fizikaiba fordul. Láttunk már rasszista sorozatgyilkosságot Magyarországon nem is olyan régen. Aztán láttunk már a miniszterelnök által nyilvánosan jóváhagyott rasszista erőszakot is. Jó esély van egy következő felvonásra.
Akitlosz
2020. február 20. 17:52
Hauneburgban ilyen nem fog előfordulni.
fogas paduc
2020. február 20. 15:23
Ez borítékolható volt, csak azon csodálkozom, hogy nem volt ilyen hamarább. A multikultival Merkel mutti felépítette a gyűlölet kultúrát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!