Bulgária 1000 katonát küldhet a török határhoz

2020. február 28. 15:40

Szófia úgy fogalmazott, nem engedheti meg a bevándorlók beáramlását, miközben megelőző intézkedéseket tesz a határokon, hogy elkerülje a koronavírus továbbterjedését.

2020. február 28. 15:40

Mint arról korábban beszámoltunk, elindultak a migránsok a szír-török határról. Bulgária védelmi minisztere pénteken bejelentette, készen áll 1000 katonát küldeni a Török határhoz, hogy gátat szabjon az illegális bevándorlásnak – írja a Reuters. A portál szerint Krasimir Karakachanov elmondta, a határőrség két hullámban, körülbelül 30 menekült illegális határátlépését akadályozta meg mióta Ankara bejelentette, Törökország Európába ereszti a szíriai menekülteket.

Az Európai Unió tagjaként, Bulgária mintegy 300 km hosszúságú határvonalának az elmúlt években nem kellett megtapasztalnia a migrációs nyomást. Szófia úgy fogalmazott, nem engedheti meg a bevándorlók beáramlását, miközben megelőző intézkedéseket tesz, hogy elkerülje a koronavírus továbbterjedését.

A görög miniszterelnök és Merkel egyeztettek a török válsághelyzetről

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök, Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során megvitatta a törökországi helyzetet és a migránsok mozgását a görög határok felé – tájékoztatta a Reuterst a görög miniszterelnöki hivatal. A portál úgy fogalmazott, Mitsotakis tájékoztatta Merkelt Görögország kezdeményezéseiről.

Az első nigériai beteg egy teljes éjszakát töltött Isztambulban

Az első koronavírusos nigériai beteg hétfőn Isztambul érintésével repült haza Milánóból, az átszálláskor pedig egy teljes éjszakát töltött a városban – írja a The Guradian. A portál az esettel kapcsolatban úgy fogalmaz: a nigériai tisztviselők szerint az eset egy olasz állampolgárt is érint, aki február 24-én érkezett az országba egy Turkish Airlines géppel Milánóból Isztambulon keresztül.

(Reuters / The Guardian)

A címlapkép illusztráció.

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2020. február 29. 03:58
Sok marha a tudományos kutatásra is nemmel klikkek az attól még igaz. Mind ezt a betolakodók Európába behurcolták más vírusokkal együtt ,hív tbc vérbaj lepra rüh máj hepatitis együtt . MERS-CoV MERS-CoV közel-keleti légúti koronavírus 2012ben fedezték fel az embert megbetegítő hatodik kórokozót, a közel keleti légúti koronavírust (Middle East respiratory syndrome coronavirus, MERS-CoV). A légúti és gasztrointesztinális panaszokkal járó betegség Szaúd Arábiában bukkant fel először, ahol 2014 júniusáig 282 ember halálát okozta. Azóta felbukkant a Közel-Kelet és Észak-Afrika több országában, valamint Európában és az Egyesült Államokban is. A kórokozó vírust megtalálták denevérekben és tevékben is. (A vírus a Betacoronavirus nemzetség Merbecovirus alnemzetségébe tartozik.) https://hu.wikipedia.org/wiki/Koronav%C3%ADrus?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202002
áfonya
2020. február 28. 21:12
Még a betolakodó simogató kommunisták se gondolták hogy a góc sokkal közelebb van nem Kínában hanem Szaudarábiában.
áfonya
2020. február 28. 20:56
Kommunisták az áldozataikat ismét szedik a koronavírussal.
áfonya
2020. február 28. 20:52
Ajánlott! Paláver (2020. 02. 28. 16:00 - 18:00) - 2. - 2020.02.28. https://myonlineradio.hu/karc-fm/archivum
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!