Törökország Európába ereszti a szíriai menekülteket

2020. február 27. 23:40

Csütörtök este döntöttek így Erdoganék.

2020. február 27. 23:40

„Törökország, szemben a szír migránsok új hullámával és 22 halott katonával Idlibben, nem fogja többé megállítani a szíriai menekültek Európába jutását” – adta hírül csütörtökön késő este a Reuters brit hírügynökség. A portál szerint egy magas rangú török ​​tisztviselő csütörtökön késő este elmondta, a döntés az Erdogan elnök által vezetett vészhelyzeti ülésen született.

Mint ismert, a szír kormány erőinek légicsapása Szíria északnyugati részén, Idlib térségében 22 török ​​katonát ölt meg, többet pedig megsebesített. A hírügynökség felidézte, a harcok sújtotta északnyugat-szíriai tartományból csaknem egymillió szíriai menekül a török határ menti térségbe.

A hírt a Middle East Eye is megerősítette, a portál úgy fogalmazott: „Törökország úgy döntött, azonnal megnyitja déli határát Szíria felé és 72 órára lehetővé teszi a szíriai menekültek számára a szabad utat Európába”.

(MTI)

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feltuki és Gogylász
2020. február 29. 11:02
Én csak azt nem értem, ha az oroszok lőtték le a török katonákat, akkor mi a tökömnek engedi rá Európára a migránsokat! Miért nem az oroszokra engedi???
zakar zoltán béla
2020. február 28. 14:07
Merkel -Nürnberg!
airmax
2020. február 28. 14:02
Had mondjak mégvalamit... még a korábbi komcsi történelem tanításban is (legalábbis a XIX századig) szerepeltek a birodalmak, ezek világhódítása, egymás elleni konfliktusaik, háborúik... Honnan a büdös tökből veszi a ballib megmondó bagázs, hogy manapság nincsenek birodalmak, és nincsenek konfliktusaik? Ráadásul, mindegyik eldönti, hogy az usa jó birodalom a többi rossz birodalom... (mondjuk a komcsik is ezt tették, csak ott a szovjetunió volt a jó birodalom...) Tanuljátok már meg, hogy nincs jó vagy rossz birodalom, csak birodalom van.. Aki a saját birodalmi élrdekei szerint cselekszik... Lehet szeretni, lehet nem szeretni... Nem az a dolgunk, hogy érzelmileg álljunk hozzá... Az a dolgunk, hogy egy ilyen világban ilyen birodalmi viszonyok közt ebben az országban a lehető legjobban menjenek a dolgok... Mi eldöntöttük, hogy kik a birodalmi szövetségeseink... De nem vagyunk az alattvalóik, és azért törekszünk a kiegyezésre a többi birodalommal is, mart abból lehet az országnak a legtöbb haszna...
civis72
2020. február 28. 13:51
Szíria 95%-ban béke van...nyugodtan haza lehet menni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!