Az ellenzéki szociáldemokraták bojkottálják a bizalmi szavazást Romániában

2020. február 19. 19:55

Klaus Iohannis államfő ismét a parlament által leváltott Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnököt bízta meg kormányalakítással.

2020. február 19. 19:55

A bukaresti törvényhozás legnagyobb frakciójával rendelkező, tavaly ősz óta ellenzékben lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fog részt venni a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) régi-új kormányának beiktatásáról szóló hétfői parlamenti szavazáson – döntötte el szerdán a PSD végrehajtó bizottsága.

A szociáldemokraták meg akarják várni az alkotmánybíróság döntését: nem sérti-e az alaptörvényt, hogy – az év végén esedékes parlamenti választások előrehozását szorgalmazó – Klaus Iohannis államfő ismét a parlament által leváltott Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnököt bízta meg kormányalakítással.

A parlament két házának együttes ülése csak a törvényhozók több mint felének – legalább 233 képviselőnek és szenátornak – a jelenlétében határozatképes. A PSD-nek 203 törvényhozója van.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Tommy Lee
2020. február 20. 09:22
Bohócliga, olyan bénák mint a magyar foci nb1. nem érdekelnek. életképtelenek. mint a magyar nb1.
civis72
2020. február 19. 22:02
itt kéne hasznosítania magát a "magyar" ellenzéket...jó eséllyel kétévente kormányozhatnának ..és közösen gyűlölhetnék az irredenta náci magyarországot a románokkal
pollip
2020. február 19. 21:33
Bohockodnak, mint a Hadhazy és Tordai.
Világpanoráma
2020. február 19. 20:10
A brit kormány pontrendszert akar bevezetni a külföldi munkavállalók számára https://vilagpanorama.hu/2020/02/19/a-brit-kormany-pontrendszert-akar-bevezetni-a-kulfoldi-munkavallalok-szamara/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!