Népszava: a hetes cikk szerinti eljárást sürgetik EP-frakciók

2020. február 24. 09:28

A Néppárt részéről személyesen Manfred Weber írta alá a dokumentumot – tudta meg a napilap.

2020. február 24. 09:28

Pénteken levelet írtak az Európai Parlament kereszténydemokrata, szocialista, liberális, zöldpárti és szélsőbaloldali frakcióinak vezetői a Tanács elnökéhez, Charles Michelhez, illetve a következő elnöki posztot betöltő Horvátország európai ügyekkel foglalkozó államtitkárához, amelyben kifejezik aggályaikat  jogállami eljárás eredménytelenségével kapcsolatban. A Népszava információi szerint a levél szocialista kezdeményezésre született, de a levelet aláírók között szerepel Manfred Weber neve is.

A lap megszerezte a dokumentumot is, amelyben a frakcióvezetők kifejtik: a tétlenség aláássa a közös európai értékeket, a kölcsönös bizalmat és az unió egészének a hitelét. „Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon fontosak az EU következő keretköltségvetéséről zajló tárgyalások, de a Tanács nem hagyhatja figyelmen kívül az unió alapértékeit érő, legalább ennyire jelentős és folyamatos veszélyeket sem” – írják. A frakcióvezetők a 7. cikkelyes folyamattal foglalkozó kormányközi fórum, az Általános Ügyek Tanácsa keddi ülése elé időzítették a levelüket, amely nemcsak Magyarországot, hanem a lengyeleket is érinti.

Ebben azt írják a baloldali napilap szerint, hogy: „Ragaszkodunk hozzá, hogy az EU Tanács következő ülésére meghívást kapjon a képviselő-testület, hogy kifejthesse a 7. cikkelyes eljárással kapcsolatos álláspontját.”

(Mandiner)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2020. február 24. 12:17
Ma nagyon aktív a nálunk magasabb erő. Ha már el kellett siratnunk ma Göröcs Titit és drága jó Csukás Pista bátyánkat, ilyen céltévesztések után, a nap második felében ugyan bővüljön már a lista egy-két arra érdemessel a cikkben névtelenül is szereplők közül...
Korrupt Kornél
2020. február 24. 12:06
igen, ha nem tud, csak mondja a valótlant rágalmazás, ha tud és nem jelenti fel, akkor bűnrészesség! Melyiket választod öreg?
toef36
2020. február 24. 12:05
Orbán Memorandumára megzavarodtak az EP tisztségviselői... D. TUsk különösen, és most "hátulról mellbe" érkezik az üzenet...
puszika
2020. február 24. 11:20
Nem lesz ebből semmi!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!