Több száz sebesült maradt a libanoni összecsapások után

2020. január 19. 17:32

Vasárnap is folytatódtak az összecsapások

2020. január 19. 17:32

Közel négyszázan sebesültek meg szombat este Libanonban a tüntetők és a rendőrök összecsapásaiban - közölték a mentők.  Szombat este még sokkal kevesebb sebesültről számoltak be a mentőszolgálatok. Mintegy 380 embert láttak el a helyszínen vagy vittek kórházba a bejrúti parlament és a Mártírok tere környékéről az AFP francia hírügynökségnek a Libanoni Vöröskereszt és a polgári védelem adatain alapuló vasárnapi összesítése szerint.

Az összetűzések azt követően alakultak ki, hogy a biztonsági erők megakadályozták a tiltakozókat abban, hogy behatoljanak a parlament épületébe. A tüntetők kövekkel dobálták a rendőröket, akik könnygázzal és vízágyúval oszlatták a tömeget.

Egy friss Twitter-bejegyzés szerint vasárnap is folytatódtak az összecsapások:

A polgárháború (1975-1990) vége óta a legsúlyosabb gazdasági válságát élő Libanonban október 17. óta tüntetnek a korrupció és a megszorítások miatt, aminek következtében lemondott Szaad Haríri miniszterelnök. A tiltakozások néhány hetes szünetet követően új erőre kaptak amiatt, hogy a libanoni vezetők vonakodnak új kormányt alakítani, és rendbe hozni az ország gazdaságát.

Az elnök decemberben a Hezbollah síita szervezet támogatását élvező Hasszán Diáb akadémikust, korábbi oktatásügyi minisztert bízta meg kormányalakítással, de Diábnak eddig nem sikerült kormányt alakítania.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
clusedic
2020. január 20. 04:58
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
diochrondie
2020. január 19. 23:59
M︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆i︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Kanóc
2020. január 19. 22:45
"Libanonban a legnagyobb a menekültek aránya a lakossághoz képest, ahol közel egy menekült jut minden ötödik libanoni állampolgárra." http://www.unis.unvienna.org/unis/hu/topics/refugees-migration.html
dumblidem
2020. január 19. 18:58
M︆o︆o︆︆︆︆︆X︆i︆.︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!