Lemond az Öt Csillag éléről Di Maio

2020. január 22. 19:14

Az olasz külügyminiszter szerint újjá kell alapítani a mozgalmat.

2020. január 22. 19:14

Bejelentette lemondását  a kormánykoalíciós Öt Csillag Mozgalom (M5S) éléről Luigi Di Maio olasz külügyminiszter szerda este. Luigi  Di Maio ennek kapcsán feladata befejezéséről és egy korszak lezárásáról beszélt. Hangsúlyozta, elérkezett az ideje, hogy az Öt Csillag Mozgalmat „újraalapítsák” és jobban működő pártszerkezettel lássák el.

Feladatomat elvégeztem, egy korszak lezárult, de az M5S története tovább folytatódik” – jelentette ki. Elmondta, hogy távozását a párt éléről már egy hónapja eldöntötte. Lemondását „belső támadásokkal és bizalomvesztéssel” magyarázta. A kormánypárti M5S vezetője a vasárnapi tartományi választások előtt távozik,  amelyen felmérések szerint a párt a megsemmisülést kockáztatja.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2020. január 23. 08:18
Az olasz Jobbik olasz Vona Gábora..
Párhuzamos különvélemény
2020. január 23. 06:46
A koalíciós árulás ára. Egy éve még 25%-on állt az M5S, két éve - a Ligávalkoalíció alkotás előtt - toronymagasan, bőven egyharmad(!) volt a támogatottságuk. Beppe Grillo sokéves munkáját most pár hónap alatt a koncepciótlan, érték nélküli ideodakapkodásával szinte lenullázta ez a gyerek (még most is csak 33 éves). Mostanra a M5S lecsúszott 3.-nak, mert a szocik is jócskán leelőzték, sőt lassan fölébük nő Meloni Testvérisége is. Hajrá Olaszország, hajrá olaszok!
bsamu
2020. január 23. 04:38
Az olasz történelem egyik legnagyobb árulója.
zakar zoltán béla
2020. január 22. 21:46
Szia Eduschka-Csókol Rónai Egon, aki egy nővel tennap kiherélni próbált!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!