Fehér házi tanácsadó jelent biztonsági kockázatot?

2020. január 20. 08:33

Andrew Peeket két hónap után biztonságiakkal kísérték ki.

2020. január 20. 08:33

Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai és orosz kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját, mert biztonsági vizsgálat folyik ellene – jelentette több amerikai médium vasárnap este. Az értesülést elsőként az AP közölte kormányzati forrásokra hivatkozva. Az amerikai hírügynökség megnevezte az érintettet: Andrew Peek tavaly november óta dolgozik a Fehér Ház tanácsadójaként.

Peeket a sajtóinformációk szerint pénteken őrök kíséretében vezették ki a Fehér Ház épületkomplexumából. A Nemzetbiztonsági Tanács vasárnap este közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy személyzeti kérdéseket „nem tárgyal meg a nyilvánosság előtt”.

Peek korábban helyettes külügyi államtitkárként iraki és iráni politikával foglalkozott, azt megelőzően pedig a Texasi Egyetem nemzetbiztonsági tanulmányokon dolgozó központjának kutatója volt. Az Egyesült Államok hadseregében hírszerző tisztként teljesített szolgálatot Afganisztánban.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepurneu
2020. január 21. 06:07
M︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:08
M︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆i︆.︆︆︆n︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:05
M︆︆o︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
tindentnet
2020. január 20. 15:05
M︆︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆︆X︆︆︆i︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!