Az Orbán-kormány egyik intézkedését az Orban-kormány is alkalmazhatja

2020. január 09. 10:53

Ha a román parlament elfogadja az RMDSZ kezdményezését, Romániában is támogatást kaphatnak autóvásárlásra a nagycsaládosok.

2020. január 09. 10:53

35 ezer lej vissza nem térítendő támogatással segítené a nagycsaládosokat a legalább hétszemélyes, új személygépkocsi vásárlásában egy karácsonykor beterjesztett törvénykezdeményezés, amit a Főtér szúrt ki. Az „Egy autót minden családnak!” nevű program a romániai magyar portál szerint azoknak a családoknak szól, ahol legalább három gyermek van, és a mindennapi közlekedés megkönnyítése érdekében szükség van egy hétszemélyes autóra.

Mint írják, az RMDSZ honatyái nyújtották be a törvényjavaslatoto, amely, ha elfogadják, kiköti, hogy a megvásárolandó gépjárművek kizárólag a kevésbé szennyező Euro5 vagy Euro6 besorolásúak lehetnek. Emellett a jogosultság megállapításakor előnyben részesítik azokat a családokat, amelyekben tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek él.

Természetesen a tervezet szigorú feltételekhez kötné a támogatás megszerzését: a pályázó családnak semmilyen adóhátraléka vagy banki elmaradása nem lehet, valamint szerződést kell aláírni arról, hogy ténylegesen meg is vásárolják az autót. A portál azt is megállapítja: a törvénykezdeményezésben meghatározott gépjárművek nem éppen olcsóak, 16 ezer euró alatt aligha kaphatóak. Az állam által nyújtható támogatás mintegy 7300 euróra tehető, így a nagycsaládosoknak legalább 9 ezer euróval kell rendelkezniük ahhoz, hogy megszerezzék a vágyott gépjárművet.

Mint azt a Főtér írja, a tervezet kísértetiesen hasonlít arra az Orbán-kormány által meghirdetett autóvásárlási támogatásra, amit nagycsalásodok számára tettek lehetővé. Magyarországon a családvédelmi akcióterv részeként – egy sor más támogatás mellett – a vételár 50 százalékának megfelelő, de maximum 2,5 millió forint (azaz 7500 euró) támogatást igényelhetnek az autóvásárláshoz a legalább hétfős családok.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerencsi Veronika
2020. január 09. 15:46
https://vk.com/video207753182_456239858 ezek a tetves vadállatok miért lehetnek Magyarországon??? Miért nincs megvédve még mindig a magyar ember gyermeke - saját hazájában.???????
nemvagyoksanyi
2020. január 09. 14:13
Ludovic nem éri meg az év végét sem. Romániát a rendszerváltás óta eltelt 30 évben 23 kormány irányította. Egy kormány átlagosan 15-16 hónapig volt hatalmon. Az első oláh kormány 1862-ben alakult meg, az azóta eltelt 158 év alatt összesen 129(!) kormány volt hatalmon. Ezeknél egy kormány annyi ideig se bírja, mint nálunk a befőtt a pincében.
Chitarino
2020. január 09. 14:06
Gondban vagyok az Erdélyi magyarok megítélésével..Pontosabban az itt élő erdélyi magyarokkal. Én személy szerint döntő többségében olyanokat ismerek, akik ellenzéki szavazópolgárok...Nagyobb részük DK szimpatizáns. Szerintem idehaza kéne elkölteni a pénzt, az itt szegénységben élőkre.
még fokozza
2020. január 09. 12:19
Orbannak román hátterű származása van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!