Megszavazta a parlament Johnson Brexit-megállapodását

2019. december 20. 16:00

A zárószavazást január elején tarthatják majd.

2019. december 20. 16:00

Megszavazta a londoni parlament pénteken Boris Johnson miniszterelnök Brexit-megállapodását. A ratifikációs törvénytervezetet nagy többséggel fogadták el második olvasatban. Így Johnson valóra válthatja ígéretét, és egy lépéssel közelebb kerülhet a január 31-i kilépéshez. A zárószavazást január elejére tervezik. 

Boris Johnson „történelmi fordulópontnak” nevezte a törvényt. Felszólította a parlamentet: fejezzék be az évek óta tartó huzavonát a Brexit körül. 

Befejezzük. Vége lesz” – mondta Johnson a Bexit körüli vitákkal kapcsolatban. „​​​​​​​Az elmúlt három és fél év szomorú története a végéhez közeledik, és továbbléphetünk” – fogalmazott, amiért a konzervatív képviselők üdvrivalgással jutalmazták. 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2019. december 21. 17:39
Remélhetőleg ezzel a Parlamenttel dolgozni már más lesz.
Coccothraustes
2019. december 21. 07:57
Helyes. A "splendid isolation" mindig is jobban működött mint az EU (nettó befizetés utáni ) csicskáztatás.
mucsay
2019. december 20. 22:26
egyelőre ott tart a nagy brexit, hogy a boris féle megállapodás szerint az eu-bíróság hatálya alatt maradnak, az eu-s joggal ellenkező törvényeket nem hozhatnak... szóval csak brexitnek tűnik.
Lion
2019. december 20. 21:13
Elkezdett működni a parlamenti demokrácia három év után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!