Hasogdzsi-ügy: öt embert halálra ítélt a szaúd-arábiai bíróság

2019. december 23. 12:05

További három vádlottra pedig összesen 24 év börtönbüntetést róttak ki.

2019. december 23. 12:05

Öt embert ítélt halálra hétfőn egy szaúd-arábiai bíróság az emigráns ellenzéki újságíró, Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolása ügyében indított büntetőperben, további három vádlottra pedig összesen 24 év börtönbüntetést róttak ki – közölték hétfőn szaúd-arábiai bírósági források.

Salán as-Salán szaúdi főügyész elmondta: nem találtak elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy vádat emeljenek Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös bizalmasa és volt tanácsadója, Szaúd al-Kahtáni ellen. Hozzátette, hogy elengedték a szaúdi hírszerzés akkori helyettes vezetőjét, Ahmed al-Aszírit és Ahmed al-Otejbít is, aki a gyilkosság idején Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusának – ahol Hasogdzsit megölték – volt a vezetője.

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és több nyugati kormány a gyilkosság felbujtójának Mohamed bin Szalmánt tartja, Rijád azonban ezt a vádat többször visszautasította.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2019. december 23. 14:10
Megérdemlik! Így elcseszni? Szégyent hoztak a fényesarcú trónörökösre, Allah növessze hosszúra a szakállát!
Csomorkany
2019. december 23. 14:09
Megérdemlik! Így elcseszni?
nemecsekerno_007
2019. december 23. 13:50
Tiszta ügy, eltüntetik a tanujat :)
jóember
2019. december 23. 13:02
A halálra ítéltek között ott volt a portás is (neki volt indítéka: nem köszönt az áldozat), az meg, hogy a trónörökös haverja minden gyanú fölött áll nyilvánvaló, arra Allah a tanú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!