Brazil kulturális főképviselő: A rock abortuszt okoz

2019. december 10. 09:12

A CNN összegyűjtötte Dante Mantovani, a frissen kinevezett brazil Nemzeti Művészeti Alap vezetőjének utóbbi pár hétben tett kijelentéseit.

2019. december 10. 09:12

A CNN összegyűjtötte Dante Mantovani, a frissen kinevezett brazil Nemzeti Művészeti Alap vezetőjének utóbbi pár hétben tett kijelentéseit. A klasszikus zenei végzettségű Mantovani igen egyedi gondolatcsokorral rendelkezik, melyben hemzsegnek az érdekesebbnél érdekesebb kijelentések. A frissen kinevezett vezető szerint a CIA LSD-t osztogatott Woodstockban, a rock rombolja a morált, John Lennon pedig lepaktált a sátánnal. Nemrégiben Mantovani levezette azt is egy megszólalásában, hogy miért okozza a rock az abortuszokat? „A rock drogozáshoz vezet, a drogozás szexhez, a szex pedig abortuszokhoz” – jelentette ki. Egy korábbi esetben elképedve számolt be arról is, hogy látott egy videót egy rockkoncertről, ahol „megdöbbentő dolgot műveltek”, ugráltak.

Szerencsére mint kiderült még Mantovani is hallgat rockzenét, ugyanis pár hete hozzátette, hogy a Metallicat és az Angra nevű brazil metálegyüttest is „nyugodtan lehet hallgatni”. Az Angra basszusgitárosa, Felipe Andreoli az Instagramon reagált, ahol vicces hangvételű posztjában kifejtette, hogy rendkívül kínos volt, hogy az együttesét egy „Mantovanihoz hasonló eszelős emlegeti példaként”.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2020. január 20. 00:42
Dante Mantovaninak igaza van.
koronaszepe
2019. december 11. 05:25
Miniszterelnök helyettes urunk már mikor megmondta? Semjén 1990-es dolgozatában kifejti, hogy a Led Zeppelin koncertjei csupán a show miatt olyan ördögiek. „Méltánytalan lenne azonban a rockzenét mint rockzenét megbélyegezni. Az okkultisztikus vonások nem okvetlenül jelentenek azonosulást, akárhányszor csak hangulatfestés. Példának okáért a Led Zeppelin, ahol ez mintegy mitológia-teremtési-kísérlet, show, business. Úgy vélem, hogy ahol ez »csak« show, oda nem kell odafesteni az ördögöt.” A Rolling Stonesszal kapcsolatban azonban megszólal a vészcsengő: „Sajnos bőségesen van olyan, ahol festés nélkül is ott van [az ördög]. Szomorú példája ennek a híres, hírhedt Rolling Stones. (...) Pregnánsan fejezi ki ezt a mentalitást egyik világsikert aratott számuk címe is: Sympathy for the Devil.”
duzur
2019. december 10. 12:19
A szambáról nem is beszélve...
Bitrex®
2019. december 10. 12:18
Mondjuk a legtöbb nyugati rockzenész nem éppen jámbor istenhívőségéről volt híres. Mihelyt jött a siker, a pénz, a hírnév, úgy fokozódtak a kicsapongások, balhék, az alkohol és drogok mértéktelen fogyasztása. A fiatal közönségnek persze imponáltak a hosszú hajú, tarkabarka ruhákba öltözött, kábultan tántorgó, a színpadot, hangszereket szétverő hippi zenészek. Nekik ebből a lázadás jött le igazán, a nonkorfizmus, a "boomer" generáció és életformájuk elutasítása. Engem is rabul tartott vagy harminc évig a rockzene, de hál'istennek ma már csak mosolygok rajtuk. Azért néha egy jó kis Deep Purple-t még meghallgatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!