A horvát miniszterelnököt zavarja a térkép Orbán hétfői fotóján

2019. december 18. 22:07

A magyar külüggyel is szeretnének beszélni róla.

2019. december 18. 22:07

Felháborodott Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök, amiért a magyar miniszterelnök hétfőn, a Facebookon közzétett fotóján a történelmi Magyarország térképe is látszik a háttérben. A horvát kormányfő szerint ez már nem az első alkalom, hogy ez a térkép látszik egy Fidesz-tanácskozásról készült fotó hátterében, és erről a magyar külüggyel is szeretnének beszélni. „Horvátország határai ott vannak, ahol vannak” – üzente Plenkovic.

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2019. december 20. 10:54
„Horvátország határai ott vannak, ahol vannak” ...erre a Szlovének mit mondanak?
istvánkeve
2019. december 19. 19:48
A határról szóló vitát olvasva felötlik Kölcsey intelme: ". . .Honfi, mit ér epedö kebel e romok ormán ? Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér ? Messze jövendövel komolyan vess öszve jelenkort, Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül ! Pedig szegény Kölcsey még nem is ismerhette a szabad tökeáramlás globalizált jogi szabályzását !!!!
F.Szabó
2019. december 19. 17:21
Azt írtam nemrég egy kommentben, hogy bár több dolog miatt nem bírom Orbánt, de nemzetmegőrzés és az iszlám elleni védekezés ügyében neki drukkolok. Még a Budai Várnegyed hagyományos történelmi funkciójának visszaállításával is egyetértek vele, akkor is, ha ma szerencsére demokratikus alapokon nyugvó köztársaságban élünk. Viszont hiába tükröz történelmi valóságot ez a térkép, súlyos politikai hiba azt a kormány hivatalos helyiségeiben kitenni. Ilyen letaglózó méretben meg egyenesen provokáló. Valójában nevetségessé is teszi a kormányfőt és a kormányt. Megint önmagamat idézném: "Vannak erkölcsi kötelességeink azokkal szemben, akik egyik pillanatról a másikra kívül találták magukat a közös hazán. Trianon gyalázata az volt, hogy a népek önrendelkezési jogára hivatkozva, de ezt az elvet súlyosan megsértve úgy osztotta fel a Monarchiát, hogy a magyar nép EGYHARMADÁT kizárta Magyarországról, széttördelve 5 (egy világháborúval később már 6) különböző országba, mintha a győztesek elhatározott szándéka lenne e nemzet eliminálása, eltüntetése a világból. Ezt kell hangsúlyozni, ha a 100. évfordulón nemzetközi téma lesz Trianon. És lesz, minimum a románok magatartása miatt, akikkel sokkal inkább szimpatizál Európa, mint velünk (nem árt elgondolkodni azon, hogy miért van ez, és hogyan változtathatunk rajta). A terület kétharmadát, Nagy-Magyarországot siratni, Nagy-Magyarország térképével villogni nemcsak felesleges, de kimondottan káros. A V4-ekkel és a déli szomszédokkal pedig inkább erősíteni kell a jelenlegi jó viszonyt, és el kell kerülni minden feszültségszítást. Az EU-ban és az ENSZ-ben kell szorgalmazni az őshonos kisebbségek KOLLEKTÍV jogainak elismertetését, mert ebben a magyarokon kívül világszerte sok népcsoport érdekelt, és e kollektív jogok hiánya világszerte folyamatos feszültségforrás."
Hurka
2019. december 19. 15:49
Horvát királyság egy ütköző-állam volt a Magyar királyság és Velence között. Miután Szent László megsegítette öket párszor Velence ellen kérték csatlakozásukat a Szent Koronához társ országként, nem a magyarok kebelezték be öket és nem asszimilálták öket 900 éven keresztül , mint az angol, francia, német királyok, császárok a környező népeiket. Sajnálom a horvát miniszterelnököt, hogy ö ezt nem tanulta meg a kommunista történelem tanáraitól, ideje lenne többet művelődnie.De nekünk is van a történelemtanításban számos pótolnivaló a belső és külső fóbiák leküzdéséhez, addig is javaslom Szántai Lajos videóit a témában a youtube-on.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!