Rendfenntartókat szúrtak le Iránban

2019. november 19. 09:42

A tovább tartó zavargások újabb áldozatai közül egy az Egyesült Államok által terrorszervezetnek minősített Iráni Forradalmi Gárda tagja volt.

2019. november 19. 09:42

Az iráni biztonsági erők három tagjával végeztek a drágulások ellen tüntetők Teherán közelében – jelentette a helyi média az iráni Forradalmi Gárda közleményére hivatkozva kedden.

Az áldozatokat szúrófegyverrel ölték meg. Egyikük, Morteza Ebráhími a Forradalmi Gárda tisztje volt, míg két társa, a 23 éves Madzsid Sejhi és a 33 éves Mosztafa Rezaj a gárda alá tartozó, önkénteseket tömörítő Baszidzs félkatonai alakulat tagja volt.

A Fársz és az ISNA iráni hírügynökség úgy tudja, hogy a férfiak rajtaütés áldozatává váltak a fővárostól, Teherántól nyugatra.

Rupert Colville, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője keddi sajtótájékoztatóján Genfben felszólította az iráni hatóságokat, állítsák vissza az internetszolgáltatást, valamint arra is felszólította Teheránt, tartsa tiszteletben a gyülekezési jogot. Iránban az internetet figyelő portálok értesülései szerint szombaton függesztették fel e szolgáltatást.

Péntek este óta több iráni városban voltak tiltakozó megmozdulások, miután bejelentették, hogy emelik az üzemanyag árát. Hivatalos értesülések szerint eddig összesen öten vesztették életüket a zavargásokban. A médiában hat további ember haláláról számoltak be.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2019. november 19. 17:52
"miután bejelentették, hogy emelik az üzemanyag árát. " 30-ról 35 forintra? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!