Oroszország elveszítheti részvételi jogát az olimpián és a labdarúgó Eb-n

2019. november 26. 09:55

Ismét visszavonhatják az Orosz Doppingellenes Ügynökség megfelelő státuszát.

2019. november 26. 09:55

Fennáll a valószínűsége, hogy Oroszország elveszíti részvételi jogát a 2020-as tokiói olmpián és a labdarúgó Eb-n – fogalmazott Jurij Ganusz, az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) vezetője. A tisztségviselő továbbá kiemelte, hogy még az is elképzelhető, a kontinensbajnokság során Szentpétervár még csak mérkőzéseket sem rendezhet. Ganuszt azért szólaltatta meg nemrég a BBC orosz szolgálata, ugyanis a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) rendelleneségeket figyelt meg a RUSADA-nál, ami miatt javasolta a szervezet státuszának átsorolását „nem megfelelő” kategóriába. A státusz megállapításától függ, hogy Oroszország részt vehet-e az előbb említett nemzetközi versenyeken. A döntést december 9-én fogják kihirdetni.
A WADA javaslatát a megfelelő státusz  visszavonásáról hírszerző és vizsgálati részének, valamint független törvényszéki orvosszakértők segítségével hozta meg. A RUSADA ellenőrzése során számos rendellenességre derült fény. Ganusz kiemelte, hogy ugyan a RUSADA-tól egyszer már megvonták a megfelelési státuszát rendszerszerű doppingolás miatt, azonban ezt 2015-ben feltételesen visszakapták és az elvárásokat teljesítették is. Ganusz elmondta, hogy az adatbázis őrzése a Nyomozó Bizottság feladata volt, de kételyét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a beavatkozás érdekében állt volna ennek a hatóságnak. Cáfolta, hogy csak Oroszországban lenne doppingválság, az Egyesült Államokat, Ausztriát, Finnországot, Franciaországot és Portugáliát hozva fel példaként.

„A kérdés csak az, hogy hogyan reagálnak rá a hatóságok” – fogalmazott Ganusz, aki elismerte, hogy az adatbázis manipulálása a doppingolás állami támogatásának bizonyítéka, amelynek a legfelső szintű sportvezetők részesei voltak. A kérdésre, vajon Vlagyimir Putyin orosz elnök felelős-e azért, hogy nem történtek meg a szükséges változások, a RUSADA vezetője azt fejtegette, hogy Oroszország bonyolult ország, ahol a döntéseket magasról alulra delegálják. „Egyet tudok mondani, úgy tűnik számomra, hogy az elnök nem fordít elegendő figyelmet erre a problémára. És őszintén remélem, van erről információm, hogy már odafigyel és folyik a munka” – mondta Ganusz.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dianingro
2019. november 30. 04:19
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
todemo
2019. november 29. 05:24
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
siochanty
2019. november 28. 04:35
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
padeter
2019. november 27. 19:03
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!