Fekete-Győr nem érti a határon túliak helyzetét

2019. november 10. 12:50

Fekete-Győr ezzel átlépett egy határt, és arról tett tanúbizonyságot, hogy nem érti a határon túli magyar közösségek helyzetét.

2019. november 10. 12:50
Balogh Levente

„Számunkra, magyarok számára mindeközben lényeges kérdés, hogy a kisebbségi jogok területén mit várhatunk a jelöltektől. Klaus Johannist már ismerjük: hiába nyert öt éve magyarok tízezreinek a szavazataival, a szintén kisebbségi, szász származású jelöltnek soha egyetlen pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy kimutassa a háláját – ehelyett arculcsapások egész sorozata érte részéről a magyar közösséget.

Dăncilă katasztrofális kormányzásán túlmenően a PSD közismert opportunizmusát képviseli – ha szüksége van az RMDSZ voksaira, akkor hajlandó engedménynek tűnő lépéseket tenni, de egy pillanatig se felejtsük: ő és kormánya tette lehetővé, sőt bátorította az úzvölgyi magyarellenes pogromkísérletet.

Dan Barna eközben úgy jelentkezett be a magyar voksokért, hogy semmilyen, a magyar közösség nyelvi, oktatási és önrendelkezési követeléseit érintő kisebbségjogi elem nem szerepel a programjában, és nem is ígért semmi ilyesmit. Már csak ezért is döbbenetes, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András kiállt mellette, és a rá való szavazást javasolta az erdélyi magyaroknak. Fekete-Győr ezzel átlépett egy határt, és arról tett tanúbizonyságot, hogy nem érti a határon túli magyar közösségek helyzetét. Nem fogja fel, hogy a kisebbségjogi kérdésekben semmit sem ajánló román pártokra való szavazás az első lépés az asszimiláció felé, aminek az elkerülése alapvető nemzetpolitikai minimum kellene hogy legyen. Ha Fekete-Győr és a Momentum nem így gondolja, azzal igencsak szomorú bizonyítványt állít ki magáról.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a magyaroknak mindenáron szavazniuk kell, és jobb híján az egyetlen magyar jelöltre, Kelemen Hunor RMDSZ-elnökre kell voksolniuk. Bár az RMDSZ ezt próbálja sugallni, valójában nem a magyarság, csupán a szövetség saját erejét, a saját mozgósítóképességét, hitelességét mutatja meg, mennyien szavaznak Kelemen Hunorra vasárnap. Ezért aki úgy érzi, román jelöltre semmiképp sem voksolna, de az RMDSZ jelöltjére sem szívesen ütné a pecsétet, az azzal szavaz – többek között az RMDSZ teljesítményéről is –, hogy nem szavaz.”

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. november 12. 07:25
Fekete-Győr nem érti a határon túliak helyzetét" dehogynem érti, érti ő, főleg akkor, ha afgánok, irakiak, pakisztániak...nem véletlenül a Guy Verhofstadt istálló versenyzője..
subshelpcrip
2019. november 11. 18:15
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
catalina9
2019. november 11. 07:28
Minden megmozdulásuk, minden kis stiklijük, nemtelen támadásuk és bürokratikus packázásuk arról szól, hogy faragjanak valamit a magyar önrendelkezésből és öntudatból, hogy magyarnak lenni körülményesebb, nehezebb és lehetőség szerint szégyenteljesebb legyen, mint felolvadni a többségben."
Yllon
2019. november 11. 07:13
Nem is az a baj, hogy nem érti a határon túliak helyzetét, éppenséggel érthetné (ha érdekelné), hanem ami több mint bűn, ami hiba, hogy nem érti a magyar néplélek mélységeit. Mi az ellenségeinknek meg tudunk bocsátani, lásd a lafancos labanc is ,,sógorrá" nemesedett, a törököknek meg egyenesen szobrot is emeltünk Szigetváron ( ami megbocsátható lenne, ha Isztambulban szobrot állítanának Zrínyi Miklósnak) , de soha-soha nem bocsát meg a magyar a renegátoknak, hazaárulóknak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!