Boris Johnson szerint azért kellett kiírni a választást, mert a parlament megakadályozta a Brexitet

2019. november 22. 22:46

2019. november 22. 22:46

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint azért kellett kiírni a decemberben esedékes előre hozott választást, mert az eddigi parlament megakadályozta a brit EU-tagság megszűnéséről (Brexit) hozott népszavazási döntés végrehajtását.

A konzervatív párti kormányfő, aki a BBC televízió péntek esti választási műsorában vett részt, kijelentette: ő nem akart volna decemberben parlamenti választást tartani, de ez elkerülhetetlenné vált, miután a választási kampány kezdetén feloszlatott előző törvényhozás blokkolta a Brexitet.

 – fogalmazott.

Johnson szerint a brit gazdaságot sem lehet mozgásba lendíteni, amíg a Brexit-folyamat le nem zajlik. Kijelentette: semmi más nem okoz olyan mértékű „bizalmi korróziót” a brit politikában, mint az, hogy három és fél évvel a kilépésről döntő népszavazás után még mindig lezáratlan a Brexit ügye.

(MTI)

Kép: MTI/AP/Frank Augstein

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 03:08
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Robur
2019. november 24. 18:03
Helyes! Érik a pofára esés.
stifwacar
2019. november 23. 21:38
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
aleb19
2019. november 23. 10:35
ez a brit valasztas mar eldolt...szepen latszik a milliardosok altal penzelt farage szerepe....oszd meg es uralkodj ...nigelbarmot evek ota csak azert penzelik, hogy a tanulatlan, csoringer es k-eu/idegengyulolo hulyek szavazatait ellopja a baloldaltol a mocskos politikahoz sok penz kell es mar a brexit kampany koltsegeinek 90%-t is penzugyicegek adtak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!