Vonaljegyet lehet venni 30 PET palackért Rómában

2019. október 03. 16:58

A másfél eurós vonaljeggyel 100 percig lehet utazni a metróvonalakon vagy buszokon.

2019. október 03. 16:58

Műanyag palackért cserébe vonaljegyet lehet venni Rómában – írja a Euronews.

Az olasz főváros több metróállomásán megtalálható az az automata, ami 30 darab PET palackért cserébe egy másfél eurós vonaljegyet ad, amellyel 100 percig lehet utazni a metróvonalakon és buszokon. Az utasok egy telefonos applikációra kapják meg palackonként az 5 eurócentet, majd a program segítségével tudják felhasználni az összeget.

A Legambiente környezetvédelmi csoport ennek ellenére nem elégedett a városvezetéssel. A szervezet elnöke úgy gondolja, hogy nem teszik megfelelően elérhetővé a szelektív hulladékgyűjtést.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2019. október 05. 16:06
Ügyes ötlet, minden ilyesmi. Pár éve, a braziliai Curitibába, minden zsák szemétért, tojást adtak cserébe...
lavor
2019. október 04. 08:22
Sajtó eseménynek kiváló, de valahogy nem látom reálisnak a mindennapokban, hogy az emberek pet palackokkal megtömött kukászsákokat hurcibáljanak maguk után egy másfél eurós vonaljegyért cserébe, hacsak nem vándorcsövesekről van szó.
Crüwel
2019. október 04. 07:48
:) :) :) Ez nagyon tuti. Megvetted a szemetet pl. pet palack ( ha kidobod otthon a kukába akkor is fizetsz érte de azt legalább közvetlenül a saját pénzeden érzed) formájában itt meg utazhatsz a palackért cserébe ,- látszólag ingyen (pedig dehogy :) :) ) ami arra ösztönöz hogy még több szarszemetet vegyél.... :) :) ÜBERFASZA... :) :)
Jóakaratúember
2019. október 04. 06:32
A multikat kellene metrón és buszon utaztatni; egész életükben nem kellene fizetniük egy vonaljegyért. Amen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!