TASZSZ: A török légierő bombázni kezdte a szíriai kurdok főhadiszállását

2019. október 07. 22:19

Halottakról és sérültekről nem érkezett jelentés.

2019. október 07. 22:19

A Haszek tartományban található Al-Malikija városát kezdte bombázni a török légierő hétfő este. A Szíriai Demokratikus Erők főhadiszállása is ebben az észak-szíriai városban található. Halottakról és sérültekről nem érkezett jelentés.

Egy szír tévécsatornára hivatkozva az orosz hírügynökség azt írja, a török légierő napközben intenzív tevékenységet végzett a határ közelében, az SZDF főhadiszállását viszont csak az éjjel támadták meg. A török légierő annak ellenére támadta meg az észak-szíriai területet, hogy Erdogan kijelentette: nem fognak azonnali műveleteket végrehajtani a kurd harcállások ellen. 

Az Egyesült Államok hétfőn kezdte kivonni csapatait Szíria északkeleti részéről. A kurdok szerint Washington ezzel megsértette a kurdokkal kötött megállapodását, egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy megnövekedhet az Iszlám Állam által jelentett fenyegetés a régióban, ha a koalíciós erők elhagyják Szíriát. 

A nyitókép illusztráció. (MTI/EPA)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trouposed
2019. október 09. 16:45
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
egyvilág
2019. október 08. 11:09
Egy alapos kis összefoglaló a háborúról, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért: http://egyvilag.hu/temakep/077.shtml
zöldalma
2019. október 08. 09:52
JUDÁS NYUGAT
áfonya
2019. október 08. 06:51
Merkel ismét Felhívást ad ki ,szírek gyertek Európába itt kiélhetitek a gyilkos szenvedélyt nincs a ki visszatámadjon gondoskodom róla amelyik eus visszaüt azt hosszú büntetést kap. Kaptok nőt lakást autót dolgoznotok tilos , , teher az eus tanult fehér keresztény valahogy nem akar kipusztulni pedig támogatom a sok fiatalt ne szüljön .... így gondolkozik a kommunista nyugat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!