Putyin és Erdogan megállapodott a kurd milíciának a török határtól való visszavonulásáról

2019. október 22. 20:16

A török katonai műveletek övezetén kívül Északkelet-Szíriába szerda déltől bevonulnak az orosz katonai rendőrség és a szíriai hadsereg egységei.

2019. október 22. 20:16

Ki kell vonulnia a török határ melletti 30 kilométeres sávból – beleértve Tel Rifaatot és Manbídzs városát is – a Népvédelmi Egységek (YPG) elnevezésű kurd milíciának – állapodott meg kedden Szocsiban Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök.

Törökország újabb 150 órával meghosszabbítja a tűzszünetet a kurdok evakuálásához. A török katonai műveletek övezetén kívül Északkelet-Szíriába szerda déltől bevonulnak az orosz katonai rendőrség és a szíriai hadsereg egységei.

Szíriában a határtól 10 kilométerre orosz és török egységek közösen fognak járőrözni.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2019. október 23. 16:57
A szírek meg mehetnek haza, ENSZ támogatás, ellátás, pénzelés, simogatás mellett, vagy nem?!!
SonGoku nagyfaterja
2019. október 23. 14:09
A felcsúti dagadt gecit nem is hívták? Pedig ott lenne a helye, mint a leglelkesebb felszopólány! Erre tartják a ruszki meg az oszmán férgek.
vizesnyolcas
2019. október 23. 11:32
Hogy változik a világ! - Korábban a (szovjet)oroszok terjesztették a káoszt szerte a Földön. Most meg az oroszok számolják fel azt a káoszt Szíriában, amelyet az USA (Obama) és szövetségesei teremtettek.
llnnhegyi
2019. október 23. 10:23
Orosz- török háborúk sora a múltban. Ma fegyvertarsak. Mindenki érdekei szerint cselekszik. Magyarország akkor miért ne?? Ostoba,fertelmes liberal-bolsevik gazemberek ellenére is. Hajrá Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!