Moszkva kételkedik az Iszlám Állam vezérének megölésében

2019. október 27. 16:27

Konasenkov vezérőrnagy szerint minél több ország jelenti be, hogy részt vett az amerikai műveletben, annál több az ellentmondás a részletek között.

2019. október 27. 16:27

Nincs hitelt érdemlő információja az orosz védelmi minisztériumnak arról, hogy az Egyesült Államok különleges művelettel megölte Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vezetőjét – közölte Igor Konasenkov, a tárca szóvivője.

Oroszország védelmi minisztériuma nem rendelkezik hiteles információval arról, hogy amerikai katonák Idlíb (tartomány) feszültségcsökkentési övezetének Törökország által ellenőrzött részében műveletet hajtottak végre az Iszlám Állam volt vezetője, Abu-Bakr al-Bagdadi újabb megsemmisítésére.

Konasenkov vezérőrnagy szerint minél több ország jelenti be, hogy részt vett az amerikai műveletben, annál több az ellentmondás a részletek között, ami megalapozott kérdéseket és kételyeket vet fel annak valódiságával, mi több, a sikerével kapcsolatban.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2019. október 28. 09:37
Közel-Keleten a helyzet változatlan, akár él al-Bagdadi, akár nem. A politika fintora, hogy diktátorok tudnak az arab világban békét és nyugalmat teremteni.
IV. Fawkes
2019. október 27. 19:05
Eegen... :-)
Paskai
2019. október 27. 19:03
Moszkva tudhat valamit, amit a jónép pont nem tud.
Akitlosz
2019. október 27. 18:48
Mindenesetre gyanús, hogy sem Oszama bin Ladenből sem ebből a Baghdadiból nem maradt semmi kézzelfogható, amit a sajtónak be lehetne mutatni és más országok tudósai vagy független tudósok vizsgálhatnák meg akárhány év múlva is. Mindkét esetben csak annyi van, hogy az amerikaiak azt mondják, hogy így történt, tessék elhinni! Sztálin azért csak eltetette Hitler fogsorát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!