Kurd politikusnőt gyilkoltak a törökpártiak Szíriában

2019. október 13. 10:10

Hevrin Khalafot, a Jövő Szíriája Párt főtitkárát a szíriai M4-es útért folyó küzdelem során végezték ki.

2019. október 13. 10:10

„Törökök által támogatott zsoldoscsapatok” okolhatók a politikusnő haláláért, nyilatkozta a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők. A 35 éves Khalafot Északkelet-Szíriában, Tel Ábjádtól délre rángatták ki autójából, miközben Aín-Issza és Rakka felé utazott. Az M4-es útért folyó harcokban a törökpárti milíciák kilenc civilt végeztek ki.

Khalaf egy korábbi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „a törökök kísérletei e föld elfoglalására a török nép védelme érdekében nem összeegyeztethetők a valósággal”, és „gátolják a szíriai krízisre megoldást kereső kampányt”.

Mutlu Civiroglu, a kurd ügyek szakértője szerint Khalaf „tehetséges volt a diplomáciában, gyakran vett részt tárgyalásokon az amerikaiakkal, a franciákkal, a külföldi delegációkkal”, így halála „nagy veszteség”.

Miután az Egyesült Államok bejelentette kivonulását a régióból, Törökország szerda óta folyamatosan támadja a Szíriai Demokratikus Erők magját képező Kurd Népvédelmi Egységeket.

A politikusnő autójáról a Turkey Untold Twitter-fiók közölt képeket.

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deveto
2019. október 14. 17:14
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Akitlosz
2019. október 13. 20:39
Helyes. Egy terroristával kevesebb.
Daily
2019. október 13. 16:29
A szaudi-jemeni háború vagy az afrikai vérontás miért nem érdekel senkit? Ez mitől különlegesebb mint a jemeni iskolabusz esete?
OberEnnsinnen
2019. október 13. 16:18
Ha Franciaország elítéli a török beavatkozást, akkor itt olyan folyamatok zajlanak, amiről mi nem tudunk, jelenleg. De egy ilyen húzásnak nem örülnek a törökök, és szerintem Erdogan sem. Ezzel a katonai előnye ugyan megmarad, ám a lélektani hatása sokszoros kárt okoz nekik. Ráadásul, egy ilyen akció meghívó más országok fegyveres beavatkozására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!