Irak felől visszatért Szíriába egy amerikai katonai konvoj

2019. október 26. 15:02

Az Egyesült Államok október elején vonta ki Szíria északi részéből a szíriai kurd erőket támogató katonáit.

2019. október 26. 15:02

Irak területéről visszatért egy amerikai katonai konvoj az északkelet-szíriai Haszeke tartományba – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség. A több tucat katonából és harcjárművekből álló katonai konvojt a SANA információi szerint helikopterek kísérik.

Mark Esper amerikai védelmi miniszter pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Egyesült Államok megerősíti katonai jelenlétét Szíriában, annak érdekében, hogy megakadályozza az Iszlám Államnak terrorszervezet harcosainak hozzáférését a területen található olajmezőkhöz és az abból származó bevételekhez.

Az Egyesült Államok október elején vonta ki Szíria északi részéből a szíriai kurd erőket támogató katonáit, megnyitva ezzel az utat a török hadsereg október 9-én indított kurdok elleni offenzívája előtt.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gbis
2019. október 27. 15:00
Amerikának egy a lényeg: az olaj. A kurdokat nem védi, helyette az olajkutakat. A Szu is ezt tette 1956.nov. 7-én - kiment és aztán visszajött!!!
robag
2019. október 27. 01:36
Ez most a Végtelen történet legújabb verziója?
IV. Fawkes
2019. október 26. 21:22
Nem történt itt semmi érdekes, dobtak egyet a kockával, újrakezdik a társasjátékot. Miután álkalifáék kb. két falut és két olajkutat ellenőriznek, a reguláris erők Idlib környéke kivételével ott vannak Szíria nagyobbik felén, a kisebbiket elfoglalták a kurdok, így valahogy be kell juttatni a mérsékelt szívevőket ismét, ezúttal is Irak felől, ahogy álkalifáékat. Most már csak az a kérdés, hogy találtak-e új brandet nekik, vagy az alkaloidát élesztik fel megint. Én arra szavazok, hogy két hét múlva felbukkan egy "új" társaság, akik megint végigdúlják a demokrácia jegyében a lakatlanabb Szíriát, aztán szépen elkezdenek nyomulni nyugat felé.
Paul
2019. október 26. 21:04
Nem csodálnám, ha a kurdok a saját tõlük kapott fegyverekkel durrantaná seggbe sokukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!