Forgatag Feketetón: így néz ki a kétszáz éves, hatalmas vásár

2019. október 12. 17:09

Idén is van feketetói vásár, ahol minden is kapható.

2019. október 12. 17:09

A legalább 200 éves múltra visszatekintő feketetói vásár a Sebes-Körös partján nyújtózik el, nem messze a Királyhágótól. 

Az országos hetivásárra vonatkozó engedély 1815-ben született meg. Eredetileg az első nap állatvásár, a második nap a mesterségek, ház körüli kellékek vására volt, a harmadik nap pedig a betevő falatért alkudozhattak a vevők, azaz élelmiszert vásárolhattak. Sőt volt itt úgyszintén a népdalokból ismert leányvásár is.

Ma már a feketetói vásár egy egyhetes, óriási zsibvásár és ócskapiac, ahol tényleg mindent lehet kapni, értékes és értéktelen dolgokat, valamint igazi kuriózumokat és ritkaságokat egyaránt. Az alkudozás pedig szinte kötelező.

A Maszol videója.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deveto
2019. október 14. 17:23
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
gacsat
2019. október 13. 14:01
Onnan való a teknyőm. Abban mostuk a nyáron a szupermodern ágybetétünket a hagyományos taposós módszerrel :-) Egyszer régen éjjel arra autóztunk Kolozsvár felé. Reggel kezdődött az állatvásár. Olyan éjjel 4 körül jártunk arra, segg sötétben. A közvilágítás arra ismeretlen fogalom volt. Kérdeztem a barátomat: Te, miért més végig az út bal oldalán? Azt mondta, hogy azért, mert a bivalyok segge nem világít, a szemük meg igen. És tényleg: a szembe jövő bivalyos szekerek így látszottak, míg amik velünk egy irányba mentek, azok csak az utolsó pillanatban. Amúgy három felszereltséggel voltak ezek a szekerek: Az alapváltozaton nem volt semmi világítás. Az egyel jobbakon már volt fáklya. A leggondosabb hajtók még meg is gyújtották. Hejj, ma már LEDes lámpa himbállódzik a szekerek hátulján.
Coccothraustes
2019. október 12. 21:29
Szívesen megnézném
kisgul
2019. október 12. 18:22
Egyszer, ajánlom mindenkink felkeresni, tényleg ott minden IS kapható!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!