A német klímahisztériát bírálta a szász kormányfő

2019. október 20. 12:43

Szerinte fel kell tenni a kérdést, kinek az érdekében állt Greta Thungberg ENSZ-béli fellépése.

2019. október 20. 12:43

A Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi kiadásában megjelent interjúban Michael Kretschmer a németországi ökomoralizmust bírálta és ennek kapcsán a Thunberg-jelenséget is. „A lakosság körében igen nagy az elutasítottsága Greta Thunbergnek és az által keltett hisztériának” – fogalmazott, majd úgy vélte, a svéd tinilány „egy erkölcsi mutatóujj”.

A folytatásban arról is beszélt a Die Weltben megjelenő cikk szerint, hogy az által keltett jelenségért nem Thunberget kell okolni. És fel kell tenni a kérdést, hogy kinek az érdeke a Thunberg-jelenség: „A kérdés az: kinek áll az érdekében, hogy egy 16 éves svéd kislányt az ENSZ elé cipeljen?” Szerinte a klímaváltozás körül nyugodt, tárgyilagos légkörre van szükség, de épp ez nem valósul meg.

Bírálta a szövetségi kormányt is, amely szerinte kis dolgokat szabályoz, ámde ez nem biztos, hogy eredményes a zöld szempontból, csak abból, hogy leterheli az állam működését. Szerinte a szövetségi klímacsomag nem piacgazdasági elven működik. „Ez nem nevezhető felelős politizálásnak, ezzel képtelenség a tervezés.”

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
riofolta
2019. október 22. 11:07
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
egyvilág
2019. október 21. 13:11
Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről: http://egyvilag.hu/temakep/078.shtml
neeskens
2019. október 21. 09:38
Október 21-én közel 30 fok van, átlag 30-40 mm nedvesség hiányzik a talaj felső rétegeiből, de mit kell klímahisztizni!
kohazi
2019. október 21. 07:00
Az európai elhülyüléssel kellene foglalkozni tudományos szinten,mintha a nagy tudás nem párosulna a lényeg látás, a tanulságok levonása, a logika képességével.Lehet hogy az emberek s elnézést, a nők vinnék különösen a pszihózis egy bizonyos állapotát,csodálkozom ami az eu parlamentbe van,lehet látni az elborulást rajtuk. pedig a bölcs döntésekhez életkor is kell,mint a nők és a férfiak részéről.A sargentini jelentés elfogadásáról készült felvételek árulkodóak volt sirás, tapsikolás, és toporzékolás mint az ovódában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!