A német belügyminiszter további támogatást ígért Törökországnak menekültügyben

2019. október 03. 21:44

Seehofer leszögezte, hogy meg akarják erősíteni a 2016-os EU-török menekültügyi egyezményt.

2019. október 03. 21:44

Horst Seehofer német belügyminiszter csütörtök este az Ankara melletti Gölbasiban további támogatást ígért Törökországnak menekültügyben.

Seehofer, valamint Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős európai uniós biztosa azért tartózkodik Törökországban, hogy a Görögországot egyre inkább terhelő migrációs nyomás kapcsán tárgyaljon a török illetékesekkel a 2016-os EU-török menekültügyi egyezmény alkalmazásáról.

Seehofer a Süleyman Soylu török belügyminiszterrel tartandó megbeszélés előtti sajtótájékoztatón leszögezte: azért jöttek, hogy megerősítsék a megállapodást. Készen állunk hozzájárulni, amihezcsak tudunk – tette hozzá.

Seehofer és Avramopulosz péntek délelőtt még Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel is találkozik, majd Athénba utazik tovább, hogy az ottani illetékesekkel is egyeztetéseket folytasson.

(MTI)
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2019. október 04. 07:26
Aki váltságdíjat kénytelen fizetni, az nem ura saját ügyeinek, hanem szolgája. Nettó sodródás, amit ezek a “vezetők” előadnak, nem több.
my fair lédig
2019. október 03. 22:31
Ez az egész meg hogyan lehetséges ? Az EU úgy általában és külön a merkelista Németország is Soros befolyása alatt áll. Soros a migráció elősegítésében érdekelt. Akkor miért ad pénzt a Soros-irányította Brüsszel a migráció megállítására Erdogannak? Ez nekem önellentmondásnak tűnik. Valaki tudja a választ ?
Mia szösz
2019. október 03. 22:21
Miért csak az EU-nak kell támogatni a tagországok befizetéseiből Törökországot, hogy elláthassa az oda menekülteket (mert ott valóban menekültek, a szomszédos Szíriából)? Nekem éppen annyi közöm van hozzájuk, mint Új Zélandnak. Emlékszünk még arra, hogy az ENSZ a felére csökkentette a törökországi menekülttáborok ellátására adott támogatást, és akkor indult el 2015 elején a nagy menekültáradat Görögország és Európa irányába? A gazdag arab államok mennyit adnak a kalapba? Ők is tagjai az ENSZ-nek. Ne X darab mecsetben adják, hanem készpénzben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!