Trócsányi segélyezésért felelős uniós biztos lesz?

2019. szeptember 09. 08:43

Az Euronews értesülései szerint nem az Orbán Viktor által preferált portfóliót fogja megkapni a magyar biztos.

2019. szeptember 09. 08:43

A humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos pozícióját kaphatja meg Trócsányi László a következő Európai Bizottságban: A biztosok listáját hivatalosan kedden jelentik be, addig még némileg változhat a helyzet – olvasható az Euronews vasárnapi írásában: a páneurópai hírtelevízió bizottsági forrása szerint a magyar kormánypárt jelöltje így lemarad az Orbán Viktor által neki szánt szomszédságpolitikáért és csatlakozási tárgyalásokért felelős tárcáról.

A humanitárius segítségnyújtással a ciprusi biztos, Hrisztosz Sztilianidész foglalkozott a 2014 és 2019 között működő Juncker-bizottságban. Őt válthatja a 63 éves magyar jogász a november 1-jén felálló új testületben, melynek elnöke a német Ursula von der Leyen lesz – ismerteti az Euronews.

Trócsányit a legtöbben a harmadik és a negyedik Orbán-kormány igazságügyi minisztereként ismerik, 2014 és 2019 között töltötte be a pozíciót. Az állam- és jogtudományok doktora korábban volt alkotmánybíró, részt vett a Velencei Bizottság munkájában, és Magyarország belgiumi, luxemburgi és franciaországi nagyköveteként is dolgozott.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2019. szeptember 09. 21:05
A Fidesz EB képviselőkkel kapcsolatos ambíciói is úgy alakulnak, mint a székely viccben: Öreg székely nagy baltával a kezében egy hatalmas fatörzset farag az udvaron. Arra megy a fia. – Mi lesz az, édesapám? – Gerenda, fiam! Másnap megint megy arra a fiú. Látja, hogy az öreg még mindig keményen dolgozik. – Mi lesz az, édesapám? – Petrencésrúd, fiam! Harmadnap megint arra megy. – Mi lesz az, édesapám? – Kapanyél, fiam! Negyednap ismét arra visz az útja a fiúnak. Az öreg még mindig serényen dolgozik. – Mi lesz az, édesapám? – Fogpiszkáló, ha el nem baszom!
villogókékfog
2019. szeptember 09. 12:54
Nem eszik forrón, azt a bizonyos kását. Várjuk ki a végét. Igen kemény harc mehet a háttérben.
adonyi29
2019. szeptember 09. 12:33
Mondjuk ebben tényleg az lesz a szép, ha az úgynevezett Soros-szervezetekkel kell majd együttműködnie egy-egy humanitárius katasztrófa során... Mit fog érte itthon kapni...
Machiavelli
2019. szeptember 09. 12:25
Ahogy a székely gyerek mondja, amikor az asszonyt fel akarja pofozni, de az anyóst sikerül. - Így se rossz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!