Tizennégy jelöltből választhatnak a románok

2019. szeptember 27. 19:55

A közvélemény-kutatások szerint Klaus Iohannis a legesélyesebb jelölt.

2019. szeptember 27. 19:55

Tizennégy jelölt neve és választási jele fog szerepelni a november 10-i romániai államfőválasztáson – közölte pénteken a központi választási bizottság (BEC), miután lejárt a jelölések elleni óvások elbírálásának, illetve az esetleges visszalépéseknek a határideje.

A véglegesített listán négy olyan jelölt neve szerepel, aki ellen a BEC a legfőbb ügyészségen büntetőfeljelentést tett, mivel azt gyanítja, hogy jelöltségük támogatottságát hamis aláírásokkal igazolták.

A közvélemény-kutatások szerint a második ötéves mandátumra pályázó Klaus Iohannis jobboldali államfő a legesélyesebb jelölt, akinek a második fordulóban Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök lehet az ellenfele.
 

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2019. szeptember 28. 11:20
Ha a magyarok a legesélyesebb román jelöltre szavaznak: kiüthetik iohannist. Csak jobb lenne számukra, ha az élromán iohannis nem kavarna tovább. ...
Hollótoll
2019. szeptember 27. 21:29
Tákolmányrománia egy vicc, az eredmény rögzített, a többi képmutatás
Akitlosz
2019. szeptember 27. 21:17
A magyarok hasonló esetben nulla jelöltből sem választhatnak.
Scarecrow
2019. szeptember 27. 21:15
Johannis volt előtte...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!