Távozik a politikából Boris Johnson testvére

2019. szeptember 05. 14:55

Képviselői és miniszteri posztjától is megválik a fiatalabbik Johnson.

2019. szeptember 05. 14:55

Lemondott képviselői mandátumáról és miniszteri posztjáról Boris Johnson öccse – írta meg az Euronews, Jo Johnson Twitter-bejegyzésére hivatkozva. Jo Johnson, aki szintén a konzervatívok soraiban politizált Twitter-oldalán azzal magyarázta döntését, hogy

az elmúlt hetekben feloldhatatlan ellentmondásba került a családja iránt érzett lojalitása és a nemzet érdeke.

Az ifjabbik Johnson 2016-ban Nagy-Britannia Európai Uniós tagságára szavazott – miközben Boris a brexit-kampányt vezette. Jo Johnson David Cameron, majd Theresa May kormányában több tárcát is irányított, tavaly novemberben ez utóbbi brexit-stratégiájával kapcsolatos elégedetlensége miatt mondott le közlekedési miniszteri posztjáról. Az előzmények ismeretében némi meglepetést okozott, hogy bátyja július végén megalakult kormányában elfogadta a vállalkozásokért-, energiapolitikáért,- iparfejlesztésért- és oktatásért felelős csúcsminisztérium vezetését.

A fiatalabb Johnson azt írta Twitteren: „Megtiszteltetés volt számomra, hogy 9 éven át képviseltem Orpingtont és három miniszterelnök alatt is miniszterként szolgálhattam. Az elmúlt hetekben feloldhatatlan ellentmondásba kerültem a családom iránt érzett lojalitás és a nemzet érdeke között. Ez egy feloldhatatlan feszültség. Itt az idő, hogy valaki más vegye át a képviselői és miniszteri szerepemet.”

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2019. szeptember 05. 15:23
Ez is csak konzervatívnak tévedte magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!