Seprűvel verték, de a segélyhívó a pokolra küldte a roma nőt

2019. szeptember 02. 14:27

Áprilisban gyerekével a karján bántalmaztak egy romániai roma nőt, akin sem a segélyhívó, sem az általa kapcsolt rendőr nem segített.

2019. szeptember 02. 14:27

Enyhén szólva nem vett emberszámba a 112-es segélyhívó diszpécsere egy roma nőt, akit a zilahi buszpályaudvaron seprűvel vert meg egy kisbusz sofőrje – számolt be egy újabb botrányos romániai ügyről a Főtér. Mint írják, az incidens még áprilisban történt, ám az csak most derült ki, hogy a hatóságok állításaival ellentétben a nő felhívta a 112-es segélyhívót, ahol azonban a diszpécser egy hangfelvétel alapján durván, rasszista hangnemben beszélt vele.

Az esetről videót is készítettek, ez fent látható. Azt nem tudni, hogy mi előzte meg a bántalmazást. Akkor, áprilisban az eset kapcsán a hatóságok azt állították: azért nem tettek semmit az ügyben, mert a nő nem értesítette őket. Most azonban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely azt bizonyítja, hogy a nő igenis felhívta a segélyhívó számot, és ők kapcsolták is a rendőrséget – igaz, a diszpécser nem beszélt vele normális hangnemben.

A Főtér szerint ugyanis a türelmetlen diszpécser többször is agresszívan rászólt a nőre, aki – meglehetősen zaklatottan – arra panaszkodott, hogy megverték. Úgy fogalmazott a diszpécser a nőnek: úgy krákog, mint a varjú, majd azt „kívánta” neki, hogy vigye el az ördög. Ezt követően ugyan kapcsolta a rendőrséget, ám a rendőr sem volt sokkal segítőkészebb a megtámadott nővel: azt mondta neki, hogy ha valamilyen baja van, tegyen személyesen feljelentést a rendőrségen. Mint kiderült, korábban a rendőrség is azt állította, hogy nem kapcsolták a nőt.

A sürgősségi távközlési szolgálat – a romániai segélyhívó üzemeltetője – most azt közölte, belső vizsgálatot indítottak, amelynek idejére a diszpécsert felfüggesztették tisztségéből. Megjegyezték: a diszpécser eljárása sérti a belső etikai szabályzatot.

Arról nincs hír, hogy a rendőrségen indítottak-e eljárást.


 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magichorze
2019. szeptember 02. 15:23
Bezzegrománia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!