Kína felfüggeszti az amerikai termékekre kivetett pótvámokat

2019. szeptember 11. 10:01

Az illetékes bizottság egy tizenhat árukategóriát tartalmazó listát adott ki, amelyekre még tavaly vezettek be büntetővámokat, ezeket egy évre felfüggesztik.

2019. szeptember 11. 10:01

A kínai kormányzat vámügyekért felelős bizottsága szerdán bejelentette, hogy egy évre felfüggeszti az egyes amerikai termékekre kivetett pótvámokat.

A bizottság egy 16 árukategóriát tartalmazó listát adott ki szerdán. A listán szereplő termékekre - egyebek mellett egyes gyógykészítményekre, kenőanyagokra és növényvédőszerekre - még tavaly vezettek be büntetővámokat, ezeket azonban szeptember 16-tól egy évre felfüggesztik.

Washington és Peking a múlt csütörtökön abban állapodott meg, hogy kereskedelmi tárgyalóik október elején Washingtonban találkoznak ismét újabb fordulóra, ám megfigyelők kevés esélyt látnak arra, hogy komoly előrelépés történjen egy esetleges megállapodás irányába.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. szeptember 11. 17:18
Van esély.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!