Elvesztette parlamenti többségét Boris Johnson

2019. szeptember 03. 17:26

Phillip Lee konzervatív képviselő elhagyta a kormánypárt frakcióját és átült a Liberális Demokraták képviselőcsoportjába.

2019. szeptember 03. 17:26

Kritikus pillanatban vesztette el parlamenti többségét Boris Johnson – adta hírül a BBC. A brit kormánypártoknak eddig mindössze egyetlen fős többségük volt, de miután Phillip Lee konzervatív képviselő elhagyta a kormánypárt frakcióját és átült a Liberális Demokraták képviselőcsoportjába elveszítették azt.

Boris Johnsont a legrosszabbkor érhette a veszteség, hiszen éles vita folyik a brexitről, és még a konzervatívok közül is többen igyekeznek megakadályozni, no deal brexitet.

Közben Boris Johnson brit miniszterelnök kijelentette, hogy szerinte elképzelhetetlen a brit EU-tagság október 31-én esedékes megszűnésének (Brexit) további halasztása. 

Johnson, aki kedd délután, a nyári szünet utáni első ülésnapon tájékoztatta a londoni alsóház képviselőit a hét vezető ipari hatalom (G7) legutóbbi csúcsértekezletéről, kijelentette: a találkozón is egyértelművé tette, hogy a brit kormány megállapodással szeretne távozni az Európai Unióból.

Hozzátette ugyanakkor: a G7-csúcs résztvevőivel közölte azt is, hogy a London által szorgalmazott új Brexit-megállapodásban nem szerepelhet az a tartalékmegoldás – backstop –, amely az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülését célozza.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2019. szeptember 03. 20:35
A szövetségi kormány jóváhagyja az Indiába és Algériába irányuló fegyverek szállítását: https://vilagpanorama.hu/2019/09/03/a-szovetsegi-kormany-jovahagyja-az-indiaba-es-algeriaba-iranyulo-fegyverek-szallitasat/
gxcapril
2019. szeptember 03. 20:18
KI HITTE VÓÓÓÓÓÓNA?
zakar zoltán béla
2019. szeptember 03. 20:09
Ratkánya???!!!!
simonvitéz
2019. szeptember 03. 20:06
Hamarosan a fegyvereké lesz a szó..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!