Az amerikai hírszerzési igazgató védelmébe vette a kiszivárogtatót

2019. szeptember 26. 17:50

Joseph Maguire elismerte: a jelentés szerint az elnök súlyos jogsértést követett el.

2019. szeptember 26. 17:50

Védelmébe vette csütörtökön a kiszivárogtatót a Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti telefonbeszélgetés ügyében Joseph Maguire amerikai hírszerzési igazgató, aki a képviselőház hírszerzési bizottságának meghallgatásán „példa nélkülinek” nevezte a komoly amerikai belpolitikai vihart kavaró esetet.

A valamennyi amerikai hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) ügyvezető igazgatója kijelentette: nem  tud még egy olyan kiszivárogtatásról, amely „ennyire  összetett és érzékeny ügyeket érintett volna”.

A kiszivárogtató 9 oldalas jelentését csütörtökön hozták nyilvánosságra az előtt, hogy Maguire vallomást tett a bizottság előtt. A DNI ügyvezető igazgatója elismerte: a jelentés szerint az elnök súlyos jogsértést követett el, de – mint fogalmazott – nem az ő dolga annak megítélése, hogy az állítások hitelesek vagy nem.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!