Újabb román miniszter távozik a caracali gyilkosság miatt

2019. augusztus 02. 13:36

Az oktatási miniszter a televízióból tudta meg, hogy távoznia kell a tárca éléről.

2019. augusztus 02. 13:36

A caracali gyilkosság interpretálása újabb menesztéshez vezetett – írja a főtér.ro.

Viorica Dăncilă kormányfő a Facebookon jelentette be, hogy kirúgja Ecaterina Andronescu oktatási minisztert, aki a caracali eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy őt még arra tanították otthon, hogy ne üljön be idegen autójába.

A román kormányfő úgy fogalmazott: 

„Ma úgy döntöttem, hogy felfüggesztem Mrs. Ecaterina Andronescut, mint oktatási minisztert, aki nagyon rossz kijelentéseket tett a közelmúltban egy TV-műsor során.

Vannak dolgok amiket nem lehet relativizálni – ilyen a caracali-ügy, és általában, az hogy kell megvédeni a gyerekeinket az emberrablás, az agresszió, a bántalmazás és az emberkereskedelem ellen. Ez egy áldozathibáztató hozzáállás, ami nem tükrözi a kormány véleményét, és nem is fogja amíg én vezetem azt.

Bármilyen hasonló vélekedés elfogadhatatlan a kormány tagjaitól, akiket mostantól ugyanúgy meg fognak büntetni. Ugyanígy elítélem a politikai ellenfelek bármely intézkedését vagy nyilatkozatát, ha megpróbálják használni a Caracalban történt fájdalmas eseményeket a választási célokra.

Az oktatási minisztérium élére a jelenlegi kulturális minisztert, Boer-Daneil Breazt javaslom.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2019. augusztus 02. 17:43
Ki marad, mire kiderül, hogy szerencsétlen lány "él" egy amszterdami kupiban, ahová a botrány alatt csempészték ki?
puszika
2019. augusztus 02. 16:15
Jé!! Már a harmadik? Meg van az indok a menekülésre!!
annamanna
2019. augusztus 02. 13:54
"tipikusan az a politikus, aki a rendszerváltás óta kisebb-nagyobb megszakításokkal annak a hatalmi struktúrának az aktív képviselője, mely az elmúlt harminc évben tehetett volna az ellen, hogy gyerekek stoppolásra kényszerüljenek. Az oktatási miniszter az Antena 3 hírcsatorna élő műsorában fejtette ki, hogy az ő korában arra tanították a gyerekeket, hogy ne üljenek be idegenek autójába, Alexandrának sem kellett volna a stoppolnia. Abban az időszakban a gyerekek a nyakukban hordták a házkulcsot, és arra nevelték őket mind otthon, mind az iskolában, hogy felelősségteljesebbek legyenek, magyarázta Andronescu. A tárcavezető szerint az új tanévben újra meg kell tanítani a gyerekeknek, hogyan védhetik meg magukat, illetve hogyan kerüljék el a veszélyes helyzeteket. A műsor másik meghívottja, Adriana Săftoiu PNL-szenátor azzal replikázott, hogy nem kellene a kommunizmus korszakát idealizálni, mert akkor is stoppoltak az emberek. Ha gyakrabban járnának a buszok a vidéki települések között, akkor Alexandrának nem kellett volna stoppolnia, tehát az ország vezetőinek a hibája, hogy ezt nem tudja biztosítani, tette hozzá. Andronescu kijelentései ismételten rámutatnak: egy olyan politikai elit, mely évtizedek óta folyamatosan homokba dugja a fejét, ma már nem tud szembenézni az ország valóságával." https://foter.ro/cikk/20190802_ennyit_sikerult_felfognia_az_oktatasi_miniszternek_a_caracali_gyilkossagbol
Kandeláber
2019. augusztus 02. 13:49
Akkor ismét van témája az aljaNépszavás firkász-ribancnak: megint megereszthet egy "bezzegromániát" magasztaló irományt. Mellesleg ezeknél a bocskoroknál teljesen mindegy, hogy milyen kormány van, a kulturális és szellemi szintjük megmarad olyannak, amilyen eddig is volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!