Megérkeztek Máltára az Ocean Viking utasai

2019. augusztus 24. 09:48

A máltai hadsereg hajói éjjel tették őket partra a szigetországban.

2019. augusztus 24. 09:48

Az Ocean Viking nevű mentőhajó 356 utasa péntek éjjel partra szállt Máltán, miután hat európai uniós ország jelezte: befogadja őket. Az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezetek hajóján két hete veszteglő emberek péntek délután átszálltak a máltai hadsereg hajóira, amelyek éjszaka partra tették őket a szigetországban.

A többségében szudáni migránsokat a bevándorlási hivatal tisztségviselői elszállították, hogy átvilágítsák, regisztrálják és elszállásolják őket, amíg útnak nem indulnak Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália és Románia felé. Christophe Castaner francia belügyminiszter arról számolt be, hogy országa 150 embert fogadott be.

Max Avis, az SOS Méditerranée egyik vezetője kiszámítható és állandó európai mechanizmus létrehozását sürgette a Földközi-tengeren kimentett menedékkérők partra szállításában és elhelyezésében a jelenlegi eseti jellegű megoldások helyett, amelyek szerinte fokozzák az érintettek szenvedését. Az Ocean Viking Marseille felé vette az irányt, hogy a készletek feltöltését követően folytathassa küldetését a Földközi-tengeren.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipeferum
2019. augusztus 25. 09:35
"Megérkeztek Máltára az Ocean Viking utasai" Remek! Csak egy kérdésem van:a következő rakományt ki veszi át?
áfonya
2019. augusztus 24. 22:46
Szudánban ismét az ebola pusztít ,, fekák euba behurcolják ....
néhai Ch.Pilot
2019. augusztus 24. 16:36
Ördögi terv: egyszerre mindig csak 100-200 embert hoznak, így az európai lakosság vállat von: ennyit miért ne fogadnánk be? Aztán majd csodálkoznak, amikor kitessékelik őket a házaikból/hazájukból.
Mia szösz
2019. augusztus 24. 14:54
"Az Ocean Viking Marseille felé vette az irányt, hogy a készletek feltöltését követően folytathassa küldetését a Földközi-tengeren." A franciák feltöltik a készleteket, és utána még ők csodálkoznak, hogy már megint be kell fogadniuk X számú illegális migránst? Hja, ha nem jönnek rá az összefüggésre... ő dolguk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!