Kreml: A tüntetések nem egy politikai válság jelei

2019. augusztus 13. 13:25

Nem ért egyet az elnöki szóvivő azokkal, akik politikai krízisként kezelik az oroszországi helyzetet.

2019. augusztus 13. 13:25

A kormányellenes moszkvai megmozdulások nem politikai válság jelei a Kreml megítélése szerint – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságírókkal. „Nem értünk egyet azokkal, akik a történteket politikai krízisnek nevezik" – mondta Peszkov. „Ez nem válság, a világ több országában tartanak tüntetéseket, amelyeket mindig meghatározott kérdések váltanak ki. Az európai fővárosokban, de szerte a világban is vannak tiltakozó akciók" – fűzte hozzá Peszkov.

Az elnöki szóvivő hangsúlyozta: a Kreml elfogadhatatlannak tartja a rendőrségi túlkapásokat, ugyanakkor igazolhatónak a rendvédelmi szervek kemény fellépését a rendbontókkal szemben.

Moszkvában július 14. óta minden szombaton tüntetések voltak, amelyeket a fővárosi képviselő-testület szeptemberi megválasztásából kizárt ellenzéki jelöltaspiránsok szerveztek. A hivatalos adatok szerint a két legutóbbi, nem engedélyezett megmozduláson mintegy 1700 embert őrizetbe vettek, 11 gyanúsított ellen tömeges rendbontás címén büntetőeljárás indult, többtucatnyi tüntetőt elzárásra ítéltek, több százra pedig pénzbírságot róttak ki.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. augusztus 13. 16:33
Tüntetni, demokratikus dolog. Oroszországban, demokrácia van. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!